Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζει σήμερα ο ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας

ΕU στις 01/10/2021

Με σύνθημα “Σκέψου πριν κάνεις κλικ”, συνεχίζεται  για ένατο μήνα η εκστρατεία ευαισθητοποίησης, με πρωτοβουλία της Κομισιόν

|> Ο ένατος ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας αρχίζει στην έναρξη του… δέκατου μήνα του έτους με σύνθημα «Σκέψου πριν κάνεις κλικ» και θα διαρκέσει όλο τον Οκτώβριο. Πρόκειται για μια ετήσια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που διοργανώνεται από την Επιτροπή, τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και πάνω από 300 εταίρους στα κράτη μέλη, όπως τοπικές αρχές, κυβερνήσεις, πανεπιστήμια, κέντρα μελετών, ΜΚΟ και επαγγελματικές ενώσεις.

Εκατοντάδες δραστηριότητες, όπως συνέδρια, εργαστήρια, προγράμματα κατάρτισης, παρουσιάσεις, διαδικτυακά σεμινάρια και διαδικτυακές εκστρατείες, θα πραγματοποιηθούν φέτος σε όλη την Ευρώπη για την προώθηση της κυβερνοασφάλειας στους πολίτες και σε οργανισμούς και την παροχή επικαιροποιημένων πληροφοριών για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσω της ευαισθητοποίησης και της ανταλλαγής ορθών πρακτικών.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, δήλωσε σχετικά: «Δεν θα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία αν δεν την εμπιστευόμαστε, και η εμπιστοσύνη βασίζεται στο αίσθημα ασφάλειας. Γι’ αυτό η κυβερνοασφάλεια κατέχει κεντρική θέση στην ψηφιοποίησή μας και στη χρήση της τεχνολογίας. Ιδιαίτερα σήμερα, που λόγω της πανδημίας κάνουμε μέσω του διαδικτύου τόσα πράγματα: εργαζόμαστε, μαθαίνουμε, ψωνίζουμε κ.ά. Υιοθετώντας καλές συνήθειες κυβερνοασφάλειας χτίζουμε μια ασφαλή και προστατευμένη ψηφιακή ζωή».

Ο αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε: «Οι κυβερνοεπιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις μας, τις υποδομές ζωτικής σημασίας, τα δεδομένα μας και τη λειτουργία των δημοκρατιών μας. Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται την παραμικρή τρωτότητα στο ψηφιακό μας περιβάλλον. Η εκστρατεία του ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας έχει στόχο να μας βοηθήσει όλους να αποκτήσουμε τις απαραίτητες δεξιότητες για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τον τρόπο ζωής μας από τις κυβερνοαπειλές. Το σύνθημα της εκστρατείας “Σκέψου πριν κάνεις κλικ!” είναι φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ».

Σημειώνεται ότι ευαισθητοποίηση για την κυβερνοασφάλεια αποτελεί έναν από τους άξονες της στρατηγικής της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια που ανακοινώθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: