Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Περιφέρεια Αττικής: Θέτει υπό την αιγίδα της το ‘’Σπίτι του Ηθοποιού’’

Με χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτήριο για δημιουργία επιπλέον  κοιτώνων κ.ά. χώρων

|> Σε μια συμβολική τελετή φορτισμένη από συγκίνηση και παρουσία πλήθους ηθοποιών και ανθρώπων του πολιτισμού, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η πρόεδρος του Ιδρύματος ‘’Σπίτι του Ηθοποιού’’ Άννα Φόνσου, σηματοδότησαν σήμερα την έναρξη των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του κτιρίου στο οποίο προβλέπεται η δημιουργία επιπλέον κοιτώνων αλλά και κοινόχρηστων χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το έργο, σύμφωνα και με την Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη πριν από μερικές ημέρες στην Περιφέρεια Αττικής από τον περιφερειάρχη και την Άννα Φόνσου, χρηματοδοτείται με το ποσό των 992.000 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Η Άννα Φόνσου εμφανώς συγκινημένη καλωσόρισε στο ‘’Σπίτι του Ηθοποιού’’ τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη επισημαίνοντας ότι η χαρά της είναι μεγάλη καθώς μετά από 11 χρόνια προσπάθειας και αγώνα, με τη δική του συμβολή βρέθηκε λύση προκειμένου ένα όραμα δεκαετιών να γίνει πραγματικότητα! Είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη. Οι συνάδελφοί μου και εγώ τον ευχαριστούμε ειλικρινά για τη συμβολή του στην προσπάθεια ολοκλήρωσης και κατασκευής του κτιρίου. Αυτός ο χώρος είναι πολύ σημαντικός για όλους τους ηθοποιούς που έχουν ανάγκη στήριξης. Σήμερα είναι μια από τις σημαντικότερες ημέρες της ζωής μου».

Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης, δήλωσε:

«Η χαρά και η συγκίνησή μου που βρίσκομαι και πάλι κοντά σας εδώ στο φιλόξενο Σπίτι του Ηθοποιού είναι μεγάλη. Με συστηματική δουλειά εγώ και οι συνεργάτες μου, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας, η εντεταλμένη σε θέματα Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη, μαζί με όλα τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μια σημαντική προσπάθεια και να εξασφαλιστεί 1 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία των κοιτώνων φιλοξενίας στο ‘’Σπίτι του Ηθοποιού’’. Αυτός ο χώρος ο οποίος είναι αποτέλεσμα του οράματος και της προσπάθειας που καταβάλλει για πολλά χρόνια η Άννα Φόνσου είναι σημαντικός όχι μόνο για εσάς τους ηθοποιούς αλλά και για τον πολιτισμό και την πολιτιστική ταυτότητα και ιστορία του τόπου μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ως Περιφέρεια αποδεικνύουμε με πράξεις ότι τιμούμε την τέχνη και τους ανθρώπους του πολιτισμού. Με τη παρουσία μας σήμερα εδώ στέλνουμε ένα συμβολικό μήνυμα ότι η Άννα Φόνσου δεν είναι μόνη της σε αυτή την προσπάθεια, είμαστε συνοδοιπόροι της και θα συμβάλλουμε για να ολοκληρωθεί το όραμά της. Σε σύντομο διάστημα, μετά την υπογραφή και της προγραμματικής σύμβασης, θα γίνει η δημοπράτηση του έργου. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί το σταθμό μιας πορείας η οποία θα ολοκληρωθεί όταν θα παραδώσουμε το κλειδί των νέων εγκαταστάσεων στην κυρία Φόνσου».

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας, αφού έκανε λόγο για τη σημαντική απόφαση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει το έργο, αναφέρθηκε στην μαχητικότητα της Άννας Φόνσου και παραφράζοντας τον τίτλο της ταινίας η ‘’Άννα των Χιλίων Ημερών’’ την χαρακτήρισε ως την… ‘’Άννα των χιλιάδων ηθοποιών’’!».

Η τομεάρχης του 6ου διαμερίσματος Μ. Ντίντα, αφού επισήμανε ότι παρακολουθεί διαχρονικά τις προσπάθειες της Άννας Φόνσου για το ‘’Σπίτι του Ηθοποιού», αναφέρθηκε στην σημαντική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Γ. Πατούλη προσωπικά, τονίζοντας παράλληλα και τη συμβολή του κατά την περίοδο της πανδημίας στην πραγματοποίηση διαδικτυακών παραστάσεων και εκδηλώσεων μέσω των οποίων στηρίχθηκε ο κόσμος του πολιτισμού και εξασφαλίστηκε ταυτόχρονα η ευκαιρία στους πολίτες να παρακολουθήσουν από τα σπίτια τους αξιόλογες παραστάσεις και συναυλίες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, η Μιμή Ντενίση, ο Νίκος Μπακογιάννης, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Κώστας Πρέκας, η Βέρα Κρούσκα, η Χριστίνα Αλεξανιάν, η Μαίρη Ραζή, ο Γιάννης Μόρτζος, ο Νίκος Βερλέκης, ο Μάκης Δελαπόρτας κ.ά.

Οι βασικές εργασίες, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή της μελέτης περιλαμβάνουν:

  • τις υπολειπόμενες οικοδομικές εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν και
  • τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που πρέπει να κατασκευαστούν, για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του κτιρίου στο ίδρυμα.

Το κτίριο περιλαμβάνει 6 ορόφους, Α’ υπόγειο Αμφιθέατρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και Β’ υπόγειο βοηθητικών χώρων.

>>> Σχετικό βίντεο: https://youtu.be/DChdXzR42BY

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: