Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μια διαφορετική άποψη περί εκλογών και των αποτελεσμάτων, γενικά…

Χωρίς κατηγορία στις 23/09/2015

Γιατί να ψηφίσω;

Του
Δημήτρη Καπράνου

Σκοτίστηκα αν προχθές βγήκε ο Αλέξης ή ο Τζήμερος, ο άγριος ή ο ήμερος. Εμένα με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα μου! Να διαβάζω καθημερινά αθλητική εφημερίδα, να αράζω στην καρέκλα, έξω από το προποτζήδικο του Κώστα και να κρατάω το χαρτάκι του Κino και να κοιτάζω τα νούμερα στην οθόνη, με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας!

Σκοτίστηκα αν πήρε σταυρούς ο Bαγγέλης, ο Λεβέντης ή ο Σταύρος. Εμένα με ενδιαφέρει να σταυρώνω τα τετραγωνάκια στο Jocker και να περιμένω να δω τους αριθμούς που κερδάνε! Σιγά μη σκοτιστώ για το αν θα κερδίσει ο Σύριζας , η Νου-Δου ή ο Καμμένος.

Εμένα με νοιάζει να μην καώ στην παρτίδα “δύο-ένα” στη μπιρίμπα, στο καφενείο. Γιατί να με νοιάζει αν θα κερδίσει τις εκλογές η Αριστερά, η Δεξιά ή η Ουδέτερη; Εγώ τη γάζωσα, πήρα σύνταξη στα πενήντα και έφ’ άπαξ γερό, ας είναι καλά ο κουμπάρος του πατέρα μου ο βουλευτής που με έχωσε στην “Ολυμπιακή” και καθάρισα! Γιατί να με νοιάζει, δηλαδή, αν βγήκε η Ράπτη στη Θεσσαλονίκη ή ο Ορφανός με το Ποτάμι;

Εμένα με νοιάζει να πηγαίνω τα καλοκαίρια στο εξοχικό που έχτισα δίπλα στο ποτάμι, στο χωριό μου με τα “τυχερά” που έβγαλε η κυρά, που την είχε διορίσει ο άλλος κουμπάρος του πατέρα μου, ο βουλευτής από το άλλο κόμμα, στο υπουργείο Συγκοινωνιών και την έβαλε στις άδειες για τις νταλίκες! Θεός σ’ χωρέσ’ τα πεθαμένα του ανθρώπου!

Σιγά μην κάτσω εγώ να ασχοληθώ με το αν θα βγάλει ή δε θα βγάλει δεύτερη έδρα ο Βαγγέλης στη Μεσσηνία, την περιφέρεια του Σαμαρά. Ρε εμένα με καίει που βλέπω την περιφέρεια της Βούλας, της κομμώτριας και της την πέφτω και δεν λέει να πει το “Ναι” η άτιμη!

Πώς είπατε; Δεν μπαίνει στη Βουλή η Ζωή; Και ποιά είναι αυτή, δηλαδή για να τηνε ξέρω; Με ξέρει εκείνη; Εγώ ξέρω, αδελφέ μου, ότι η ζωή είναι μικρή, γι αυτό και το φιλοσόφησα το πράμα. Σύνταξη εγώ, σύνταξη και η κυρά, ας είναι καλά το δημόσιο, κάνουμε και κανένα “εξτραδάκι” με τις άκρες μας στα υπουργεία, την περνάμε φίνα.

Τα παιδιά τα διορίσαμε πριν πέσει το κόμμα από την εξουσία, γιατί να με νοιάζει ο Λαφαζάνης; Άμ’ εκείνος ο χοντρός που λέει “Μαζί τα φάγαμε”; Ε, όχι, δεν είναι κοινωνία αυτή, καλά κάνουνε οι νέοι και φεύγουνε! Σιγά μην πήγαινα να ψηφίσω!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: