Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μια ξεχωριστή… βραδιά σήμερα στις 9 μμ στον κάτω Κήπο της Τερψιθέας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 11/09/2015

Με Λώρεν – Μαστρογιάννι

Μία ιταλική ταινία του εττόρε Σκόλα και παραγωγής του Κάρλο Πόντι, που έχει περάσει στην ιστορία του κινηματογράφου επελέγη από τους φίλους της “Αλληυλελεγγύης” και τον Σύλλογο Φίλων Κήπων Τερψιθέας, για να προβληθεί σήμερα στις 9 μμ στον κάτω Κήπο Τερψιθέας.

Πρόκειται για το φιλμ “Μία ξεχωριστή μέρα”, με πρωταγωνιστές τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και τη Σοφία Λώρεν, που αναφέρεται στη Ρώμη του 1938 και στις μέρες της συνάντησης Χίτλερ-Μουσολίνι.

mastrogianni - lorenΌταν όλη η πόλη βρίσκεται στο δρόμο για να προϋπαντήσει τον Χίτλερ, το μεγάλο σύμμαχο, δύο μοναχικοί άνθρωποι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους συναντιούνται τυχαία και ζουν μια στιγμή ελευθερίας.

Πρόκειται για μια καταπιεσμένη νοικοκυρά κι ένα κατατρεγμένο ομοφυλόφιλο που βρίσκουν σημείο επαφής.

Χαρακτηρίστηκε σαν συγκλονιστική ταινία γύρω από την κοινωνική και πολιτική καταπίεση του ατόμου σ’ ένα φασιστικό καθεστώς.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 12 Αυγούστου 1977 (Ιταλία). Η σύνθεση της θυμάσιας μουσικής είναι του Αρμάντο Τροβατζιόλι και το φιλμ ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου (Μαστριογιάννι) και παέσπασε Βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξένης ταινίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: