Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μιχαηλίδου: “Τέσσερα χρόνια τώρα χτίζουμε μία κοινωνία που μας χωρά όλους”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 09/05/2023

Παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού, όπου τιμήθηκε για την προσφορά της η Μαριάννα Λάτση

|> Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού, παρευρέθηκε στη σχετική εκδήλωση και μιλώντας τόνισε την αξία της προσφοράς, λέγοντας: «Η προσφορά είναι συνυφασμένη με την ανιδιοτέλεια. Γι’ αυτό οφείλουμε να αναδεικνύουμε, να προβάλουμε και να αναγνωρίζουμε κάθε πράξη που ανακουφίζει τον ανθρώπινο πόνο και σκορπά χαμόγελα, ελπίδα και αισιοδοξία».

Η υφυπουργός αναφέρθηκε στο έργο του Διεθνούς Κινήματος, καθώς και σε εκείνο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που στέκεται δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Εδώ και 145 χρόνια, αναδεικνύει την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς, «αποτελώντας ένα σύμβολο αλληλεγγύης που δεν γνωρίζει σύνορα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, συνεχάρη την Μαριάννα Λάτση, η οποία τιμήθηκε με την ανώτερη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού για την προσφορά και το φιλανθρωπικό της έργο, καθώς επίσης και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στον χαιρετισμό της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανάφερε:

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί μία οργάνωση πρότυπο που στέκεται δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Μία οργάνωση που βάζει το δικό της λιθαράκι σε αυτό που χτίζουμε τέσσερα χρόνια τώρα: μια συμπεριληπτική κοινωνία που μας χωρά όλες και όλους. Μία κοινωνία στην οποία πρωταγωνιστούν ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια. Εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κύριο Αντώνη Αυγερινό, τους ανθρώπους και τους εθελοντές της οργάνωσης, καθώς και την κυρία Μαριάννα Λάτση, για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Χαιρόμαστε πολύ που υπάρχουν τόσο σημαντικοί και διαχρονικοί κοινωνικοί συμπαραστάτες στο έργο μας. Μας εμπνέουν και μας δίνουν δύναμη και κίνητρο να συνεχίσουμε. Σαν Πολιτεία έχουμε την θεσμική υποχρέωση να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Χρειαζόμαστε όμως και όλους εσάς για να χτίσουμε μία κοινωνία με πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Το οφείλουμε στον εαυτό μας. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: