Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε ασφαλείς χώρους οι δομές ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 20/07/2022

Μιχαηλίδου: “Χάρη στην ετοιμότητα και την άμεση ανταπόκριση, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ενεργήσαμε αποτελεσματικά”

|> Άμεση ήταν η παρέμβαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου και του γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργου Σταμάτη για την προστασία όλων των ωφελούμενων και των εργαζομένων δομών ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών, από την πυρκαγιά που βρίσκεται εν εξελίξει, στην Πεντέλη και τις όμορες περιοχές.

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Τρίτης που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γιώργος Σταμάτης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις δομές και τους αρμόδιους φορείς του κρατικού μηχανισμού, με σκοπό τον εντοπισμό των δομών που διατρέχουν κίνδυνο, την εκκένωσή τους και την ασφαλή μεταφορά κάθε ωφελούμενου και εργαζόμενου.

Μέχρι τώρα, έχουν διακομιστεί έγκαιρα σε ασφαλές περιβάλλον:

  • Τα 35 βρέφη και νήπια του Αναρρωτηρίου Πεντέλης, φιλοξενούνται στο Κέντρο βρεφών “Μητέρα” στο Ίλιον.
  • Οι 47 ωφελούμενοι του Γηροκομείου “Αρήτη”: Από αυτούς, 6 διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 4 έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, ενώ οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε γηροκομείο στην περιοχή του Αγίου Στέφανου.
  • Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ειδικών Ατόμων “Η Χαρά”: Από αυτούς 2 άτομα διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αττικής, 10 έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, ενώ οι υπόλοιποι διακομίστηκαν με λεωφορεία της Περιφέρειας, άμεσα στο δημοτικό γυμναστήριο μπάσκετ Σπάτων, όπου και παραμένουν με ασφάλεια.

Η υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας επισκέφτηκαν το δημοτικό γυμναστήριο Σπάτων, όπου έχουν διακομιστεί προσωρινά οι ωφελούμενοι με αναπηρία και έχει εξασφαλισθεί φαγητό, κρεβάτια, στρώματα και ό,τι χρειάζεται σε συνεργασία με το Δήμο και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Αργότερα η υφυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Βρεφών Μητέρα, όπου είδε τα όλα παιδιά που έχουν μεταφερθεί προσωρινά εκεί και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τον Γιάννο Λίβανο, πρόεδρο, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, για τον άρτιο συντονισμό του σε αυτή την έκτακτη ανάγκη.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε:

«Όλοι οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι των δομών μας, βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον. Χάρη στην ετοιμότητα και την άμεση ανταπόκριση, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ενεργήσαμε αποτελεσματικά ώστε η υγεία και η ζωή των ευάλωτων συμπολιτών μας, να μην διατρέξουν κίνδυνο. Ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους των δομών μας, τους πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, τον Περιφερειάρχη Αττικής, την Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τα άμεσα αντανακλαστικά και την συνέπειά τους σε αυτή την παρά πολύ δύσκολη στιγμή για την χώρα μας».

Απάντηση