Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μνημόνιο Συνεργασίας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων με το Πάντειο

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 24/04/2024

Στόχος η προώθηση της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και επιστημονικής τους δράσης

|> Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ της Αρχής Προστασίας Δεδομένων και του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών από τον πρόεδρο της Αρχής Κωνσταντίνο Μενουδάκο και την πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη.

Πέραν της πρυτάνεως, το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησαν η αντιπρύτανης καθηγήτρια Πηνελόπη Φουντεδάκη (πρώην τακτικό μέλος της Αρχής)  και η επίκουρη καθηγήτρια Φερενίκη Παναγοπούλου (πρώην μέλος του επιστημονικού προσωπικού).

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ) και το Πάντειο Πανεπιστήμιο συμφώνησαν να συνεργαστούν ενεργά με στόχο την από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και εν γένει επιστημονικής τους δράσης, προς όφελος της ενημέρωσης και της διαρκούς επιμόρφωσης τόσο των μελών ΔΕΠ όσο και των στελεχών της ΑΠΔ, καθώς και των φοιτητών και φοιτητριών σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Κοινή δήλωση του προέδρου της ΑΠΔ και της πρυτάνεως:

«Το μάθημα της προστασίας προσωπικών δεδομένων διδάσκεται στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Πολλά μέλη της Αρχής και του επιστημονικού προσωπικού έχουν διδάξει στα εν λόγω μαθήματα. Παράλληλα, φοιτητές και φοιτήτριες του Παντείου έχουν εκπονήσει πρακτική άσκηση στην ΑΠΔ. Ο ρόλος της Αρχής και η σημασία της νομολογίας της στη διάδοση των αρχών της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και συγχρόνως η συμβολή του Παντείου Πανεπιστημίου στην επιστημονική εξέλιξη, μεταξύ άλλων, αυτού του κλάδου παρέχουν ισχυρές εγγυήσεις για την έναρξη συστηματικής συνεργασίας και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο φορέων, η οποία θα αποφέρει οφέλη για την πιο αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής τους».

> Το Μνημόνιο είναι διαθέσιμο ΕΔΩ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: