Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μνημόνιο Συνεργασίας του ΕΒΕΠ με το ΕΒ Επιμελητήριο της Ταρτούς της Συρίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 19/09/2023

Οι υπογραφές ‘’έπεσαν’’ στο ΕΒΕΠ μεταξύ Κορκίδη και του προέδρου του συριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

|> Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ταρτούς της Συρίας.

Η υπογραφή του Μνημονίου  έγινε  στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που έγινε στο ΕΒΕΠ, στον Πειραιά και στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι από την πολυμελή επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ταρτούς, Mazen Hammad, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου του πειραϊκού χώρου – μέλη του ΕΒΕΠ.

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκε στις παραδοσιακές και πολύ ανεπτυγμένες σχέσεις της Ελλάδος με όλες τις αραβικές χώρες, σημειώνοντας τα θέματα αιχμής που βρίσκονται στην κορφή στις ατζέντες των διμερών εμπορικών σχέσεων, ενώ υπενθύμισε ότι το Επιμελητήριο του Πειραιά, ευρισκόμενο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, διατηρούσε και διατηρεί καλές σχέσεις με επιμελητηριακές αρχές του αραβικού κόσμου, στο πλαίσιο του ρόλου του ως πύλη διέλευσης των εμπορευματικών ροών από την εγγύς Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις βόρειες ακτές της Αφρικής. Τόνισε δε, ότι η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ταρτούς έρχεται να ισχυροποιήσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, διανοίγοντας τα πεδία συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου μεταξύ του Πειραιά και της Ταρτούς, δηλαδή μεταξύ δύο λιμένων με ιδιάζουσα γεωστρατηγική και οικονομική θέση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέφρασε την ελπίδα, στο προσεχές μέλλον, να υπάρξει και θαλάσσια διασύνδεση του Πειραιά με την Ταρτούς, όπως έχει συμβεί επιτυχώς με την Κύπρο, αλλά και το μνημόνιο να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο επί του οποίου θα στηριχθεί ένα νέο οικοδόμημα, μια νέα απαρχή στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμούς απεύθυναν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ταρτούς, Mazen Hammad, ο  πρέσβης της Ελλάδας στη Δαμασκό, Νικόλαος Πρωτονοτάριος, καθώς και ο επιτετραμμένος πρέσβης της Συρίας στην Αθήνα, Firas Al Rashidi.

Της εκδήλωσης ακολούθησαν επαφές εκπροσώπων συριακών επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου της Ταρτούς με ελληνικές επιχειρήσεις που έδωσαν το ‘’παρών’’ στην εν λόγω εκδήλωση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: