Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μνημόσυνο για τα 39χρονα του Παναγούλη – Απεργιακές συγκεντρώσεις

ΕΛΛΑΔΑ στις 30/04/2015

Τριάντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται τα ξημερώματα, από την απώλεια του Αλέκου Παναγούλη και όπως κάθε Πρωτομαγιά, η οικογένειά του και οι συναγωνιστές του θα τελέσουν αύριο στις 12 μ. στον τάφο του στο Α’ Νεκροταφείο, μνημόσυνο για τον αδικοχαμένο αγωνιστή της Δημοκρατίας.

Και επειδή… “η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, αλλά απεργία“,  οργανώνται αύριο εργατικές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.  Στην Αθήνα στις 10 πμ στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ, στις 11 στη Κλαυθμώνος οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ενώ στον Πειραιά η συγκέντρωση των συνδικάτων και των κοινωνικών φορέων θα γίνει, στις 10 το πρωί, στο Πασαλιμάνι και θα παρευρεθούν  ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Πειραιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε τα εξής:
«Για τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, ο αγώνας ενάντια στο δόγμα της λιτότητας, συνεχίζεται αμείωτος και αυτή τη Πρωτομαγιά. Ο αγώνας συνεχίζεται: Για να ξεφύγουν οι εργαζόμενοι από τον βραχνά της ανεργίας, της οικονομικής εξαθλίωσης, την αβεβαιότητα για το μέλλον των ασφαλιστικών τους ταμείων, τις τριτοκοσμικές και απάνθρωπες εργασιακές σχέσεις, την ένταση της εργοδοτικής εκμετάλλευσης με μαύρη, απλήρωτη, ανασφάλιστη εργασία, τις απολύσεις.
Η Πρωτομαγιά στον Πειραιά, είναι ημέρα μάχης απέναντι στην οικονομική, παραγωγική, ερήμωση της περιοχής, που την μαστίζει η ανεργία, η απλήρωτη εργασία, η κοινωνική απαξίωση. Ο κίνδυνος αναβίωσης επικίνδυνων ρατσιστικών, φασιστικών, συντηρητικών αντιλήψεων, που σημάδεψαν την ανθρωπότητα, τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ακόμη και στις μέρες μας, επιβάλλει να δώσουμε δυνατά τη μάχη κατά του φασισμού».
Σημειώνεται, πως στο Πασαλιμάνι υπάρχει μνημείο για τους 11 εργάτες, που έχασαν την ζωή τους, στις 23 Αυγούστου 1923, μετά από επέμβαση αστυνομίας και στρατού, σε μεγάλη πανεργατική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενάντια στην τότε κυβερνητική απόφαση για μείωση των ημερομισθίων κατά 25- 30%…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: