Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για το “Sailing Marathon”

FLASH στις 31/10/2018

Μοναδικό διήμερο ιστιοπλοΐας διοργανώνει ο ΝΟΕ με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και πρωταθλητών

|> Η αναβολή της διοργάνωσης του «Sailing Marathon» εξαιτίας των καιρικών φαινομένων αποτέλεσε αιτία για να παραταθεί το χρονικό περιθώριο για τις δηλώσεις συμμετοχών με αποτέλεσμα οι, ήδη, δεκάδες συμμετοχές να αυξηθούν.

Στη μεγάλη γιορτή της ελληνικής ιστιοπλοΐας, που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος και θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου, ανάμεσα στις υπόλοιπες συμμετοχές ομίλων προστέθηκε και αυτή του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης είναι ένα από τα πιο ιστορικά ναυταθλητικά σωματεία της Ελλάδος, καλλιεργεί τον ναυταθλητισμό, και έχει αναδείξει αθλητές με διεθνείς διακρίσεις. Στη διοργάνωση θα πάρει μέρος με τέσσερις ιστιοπλόους στα Laser 4,7 και τρεις στα Optimist. «Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να «τρέξουν» σε μία διοργάνωση δίπλα στα ινδάλματά τους και να τα γνωρίσουν. Είναι καλό να δουν τη δυναμική του αθλήματός τους και να πάρουν μέρος σε αυτή την ιστιοπλοϊκή γιορτή», δήλωσε ο Μιχάλης Καρασταμάτης, προπονητής του ΟΦΘ.

Ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος θα ενώσει για άλλη μία χρονιά στην ίδια γραμμή εκκίνησης όλες τις γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης θα πάρουν μέρος σε μία διοργάνωση που έχει ως στόχους την προβολή του αθλήματος αλλά και την εκπαίδευση της νέας γενιάς μέσα από προπονητικά camp.

Την επόμενη ημέρα της διοργάνωσης (Κυριακή 4/11), θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από διακεκριμένους ανθρώπους του χώρου. Η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου Σοφία Παπαδοπούλου έχει προγραμματίσει ομιλία με τίτλο «Μυστικά απόδοσης και επικοινωνίας στα διθέσια σκάφη», ο κορυφαίος εν ενεργεία αθλητής των Finn με σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις, ο Γιάννης Μιτάκης θα μιλήσει για «Τα μυστικά του πρύμα» και ο προπονητής Νίκος Παπαγεωργίου για τις «Εφαρμογές Match Race στο Fleet Race».

Στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» αυτή τη φορά θα υπάρχει και έπαθλο Line Honours.

H διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝ ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Περισσότερες πληροφορίες: http://sailingmarathon.com.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: