Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ζώνης του ευρώ

ΕU στις 04/11/2015

Γεύμα ερασίας με Σταθάκη

Μετά το σημερινό γεύμα εργασίας και την ξενάγηση στην Ακρόπολη που ακολούθησε, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Πιέρ Μοσκοβισί:
«Ολοκληρώνω την επίσκεψή μου στην Αθήνα με την ξενάγηση στην Ακρόπολη, αυτό το τόσο σημαντικό μνημείο, του οποίου το έργο αποκατάστασης έχει υλοποιηθεί εν μέρει και από ευρωπαϊκά κονδύλια. Ήταν μια εξαιρετικά χρήσιμη διήμερη επίσκεψη κατά την οποία συνεργαστήκαμε άψογα με την ελληνική κυβέρνηση. Έχουμε τον ίδιο στόχο: η Ελλάδα να έχει κοινωνική δικαιοσύνη και να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης. Είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και τείνουμε ευήκοα ώτα στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ανάγκη η χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να καταστεί ελκυστική για τους επενδυτές. Για όλα αυτά τα θέματα μιλήσαμε με τον υπουργό Οικονομίας, τον υπουργό Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό. Έχουμε ως κοινό στόχο να βρούμε τον τρόπο ώστε η Ελλάδα να στήσει μια στέρεη οικονομική βάση με κοινωνική δικαιοσύνη. Και βέβαια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί την ελληνική κυβέρνηση εταίρο της, στέκεται δίπλα της, για να έχουμε κοινή επιτυχία με την Ελλάδα, στην καρδιά της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα, άλλωστε, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της ζώνης του ευρώ».

Γιώργος Σταθάκης:
«Το πνεύμα της συζήτησης αυτές τις δύο ημέρες ήταν πολύ θετικό. Πρέπει να γίνουν τρία πολύ σημαντικά βήματα, στα οποία συμφωνούμε από κοινού: πρώτον, να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης, δεύτερον, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα στη χώρα και τρίτον, να υπάρξει μια συζήτηση ελάφρυνσης του χρέους ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες μακροχρόνιας ασφάλειας. Στο πνεύμα αυτών των βασικών και κοινών στόχων, προφανώς συζητάμε και για τα υπόλοιπα θέματα στα οποία δεν έχουν καταλήξει οριστικά ακόμη. Ωστόσο, θέλω να διαβεβαιώσω ότι το πνεύμα είναι θετικό, είναι πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και αναζήτησης λύσης επωφελούς και για τις δύο πλευρές. Όσον αφορά τέλος το επίμαχο ζήτημα, θα βρεθεί λύση η οποία θα δημιουργεί ασφάλεια στους πολίτες και θα συνιστά ένα ακόμη πεδίο στο οποίο θα υπάρξει συμφωνία».

>> Αυτός που δεν φοράει γραβάτα είναι ο Πιέρ Μοσκοβισί!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: