Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μπλόκο στα λιμάνια – Στάση εργασίας αύριο και 24ωρη απεργία την Πέμπτη

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 20/10/2015

Κατά των ιδιωτικοποιήσεων

Στάση εργασίας προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια για αύριο Τετάρτη 21/10, ενώ την Πέμπτη 22/10 θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανλιμενική απεργία, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) προκήρυξε επίσης συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά, στις 11 πμ και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Η ΟΜΥΛΕ διεκδικεί:

– Αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των λιμανιών. Ιδιαίτερα να ακυρωθεί η πώληση των ΟΛΠ, ΟΛΘ ΟΛΘ -0,53% και να θεμελιωθεί ο ισχυρός δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών.

– Κατοχύρωση θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων με ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις σε όλα τα λιμάνια.

– Στελέχωση των λιμανιών με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

– Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.

– Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των λιμανιών.

– Να προωθηθεί η αναπτυξιακή προοπτική των λιμανιών με αξιοποίηση των ιδίων κεφαλαίων, των δανειακών δυνατοτήτων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Πορεία

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου οι υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα παραμείνουν κλειστές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι “στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΛΠ” και γίνεται κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί από την πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο Κερατσινίου) με κατεύθυνση το υπουργείο Ναυτιλίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: