Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συγχαρητήρια… στην κυβέρνηση, επειδή ξέρει πού να στρέφει το ενδιαφέρον των μικρόμυαλων!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 08/08/2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

|> Μία ίσως αιρετική άποψη για σημαιοφόρους μαθητές και για θύματα αποπροσανατολισμού, εκφράζει -με επιστολή της στον Τ/Π- φίλη αναγνώστρια και δημοσιεύεται αυτούσια και άνευ σχολίων. Βέβαια, τα σχόλια άλλων αναγνωστών είναι δεκτά! Η κυρία Α. Αντ. γράφει:

Χίλια μπράβο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Αφού δεν μπορεί να λύσει τα μύρια προβλήματα του ελληνικού λαού, τουλάχιστον καταφέρνει να δημιουργήσει εκ του μη όντος άλλα, προκειμένου να στρέψει εκεί το ενδιαφέρον των μικρόμυαλων, που δυστυχώς στο σύνολο υπερισχύουν, και να μην την ζαλίζουν με τα φλέγοντα. Γι΄αυτό, δεν πειράζει, ας ασχοληθούμε κι εμείς με τον σημαιοφόρο του δημοτικού σχολείου.

Ποιος είναι αυτός που ΔΕΝ πιστεύει ότι η αξία των βαθμών έχει χαθεί όχι μόνο στα δημοτικά αλλά και στα γυμνάσια ακόμα και στα λύκεια. Εδώ τα 20άρια πέφτουν βροχή, θα κολλήσουμε στα 10άρια του δημοτικού; Εφ΄όσον η ΣΤ΄ δημοτικού γεμίζει 10άρια, δεν υπάρχει ουσιαστικά «άριστα». Οπότε… όποιος νά΄ναι!

Σημαία είναι, όλα τα παιδάκια με χαρά την κρατάνε. Άλλωστε μετά και πριν την παρέλαση όλοι με την σειρά την παίρνουν και βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες και τις δείχνουν στους παππούδες και στους θείους. Όλοι σημαιοφόροι! Ποιος δίνει σημασία σ΄ αυτά; Εδώ πάνε με 20άρια να δώσουν πανελλήνιες και οι γονείς βλέποντας τους ελέγχους με τους τρομερούς βαθμούς, οι οποίοι φυσικά απέχουν από την πραγματικότητα, πέφτουν από τα σύννεφα, όταν τα καμάρια τους βαθμολογούνται με 12 και 13.

Περισσότερο πρέπει να εστιάσουμε στο πώς βαθμολογούνται τα παιδιά και σε τι πλάνη τα βάζουμε, όταν αντί του βαθμού που αξίζουν στην πραγματικότητα, βλέπουν στους ελέγχους και 5 μονάδες παραπάνω, παρά να μπαίνουν στην διαδικασία και να τρελαίνονται για το ποιος θα κρατήσει την Σημαία.

Επόμενο και σημαντικό είναι να υπάρχει σχέση της διδακτέας ύλης και των θεμάτων των πανελληνίων. Παλαιότερα τα παιδιά έκαναν, για την τιμή των όπλων, φροντιστήριο 6 μήνες (ο χρόνος εθεωρείτο υπερβολή) και εισάγονταν στα πανεπιστήμια, ενώ τώρα ξεκινούν από το δημοτικό και πάλι δεν φτάνει και μένουν απ΄έξω. Αυτά είναι τα ουσιαστικά προβλήματα και όχι ποιος θα κρατήσει την Σημαία και ποιος θα πει την προσευχή και το ποίημα.

Τέλος, για να έχει το πάρτυ των σημαιοφόρων σασπένς, ας εκφράσουν και οι παιδοψυχολόγοι την άποψή τους για να μπούνε και αυτοί στο χορό!..

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: