Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσκεψη Μώραλη, Αγραπίδη και Λαουλάκου στα παιδιά των Ειδικών Σχολείων του Πειραιά, λόγω Πάσχα

Χωρίς κατηγορία στις 31/03/2018

Έγιναν εκδηλώσεις

|>Εν όψει των εορτών του Πάσχα, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστο Αγραπίδη και η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Κορίνα Λαουλάκου, επισκέφθηκαν χθες Ειδικά Σχολεία του Πειραιά στο πλαίσιο των δράσεων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Ο Γιάννης Μώραλης με τον Χρήστο Αγραπίδη επισκέφθηκαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών, το  ΕΕΕΕΚ Πειραιά,  το  1ο   Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά & 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά, ενώ η Κορίνα Λαουλάκου, επισκέφθηκε το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, το ΕΕΕΕΚ Άνοιξη και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά. Παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις των παιδιών εν όψει των εορτών του Πάσχα και τους προσέφεραν λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και τσουρέκια.

Ο δήμαρχος Πειραιά σε δήλωσή του, εξήρε το έργο των διευθυντών, των εργαζομένων, των γονέων και των παιδιών  των Ειδικών Σχολείων, οι οποίοι – όπως είπε – αξίζουν του σεβασμού μας και της εκτίμησής μας. Ο κ. Μώραλης τόνισε πως πριν περίπου έναν μήνα, την περίοδο των Αποκριών, με πρωτοβουλία του κυρίου Αγραπίδη, άρχισε να δημιουργείται ένα πρόγραμμα επισκέψεων στα επτά Ειδικά Σχολεία του Πειραιά, στα οποία γίνεται εξαιρετική δουλειά.

«Ήρθαμε σήμερα, εν όψει των εορτών του Πάσχα, να προσφέρουμε  λαμπάδες, τσουρέκια και σοκολατένια αυγά στα παιδιά. Να μας δουν πάλι και να τους δούμε και να καταστήσουμε σαφές ότι δεν περάσαμε για μία φορά και θα μας ξαναδούν πάλι σε τέσσερα χρόνια. Θα περνάμε από εδώ μαζί με τον κ. Αγραπίδη που το έχει αναλάβει, είχε την ιδέα, το προωθεί, το “πιέζει” και το εκτελούμε μαζί. Θέλω να πιστεύω ότι θα χτιστεί μία πιο ισχυρή σχέση με τα Ειδικά Σχολεία που την έχουν ανάγκη και τα σχολεία, αλλά κι εμείς», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πειραιά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι «η ευθύνη του δήμου και της κεντρικής διοίκησης είναι η ένταξη των παιδιών αυτών μετά, στην κοινωνία. Αλλά στην παρούσα φάση, όταν είναι στα Ειδικά Σχολεία αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να τους δίνουμε χαρά, να τους βλέπουμε πιο συχνά, να μπορούμε να βοηθούμε στην επίλυση των προβλημάτων τους. Αυτό  σε ένα βαθμό το κάνουμε – θεωρώ – με αρκετή επιτυχία, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πάντα  κάποια προβλήματα».

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, υπογράμμισε ότι συνηθίζεται σε όλες τις κοινωνικές δομές του δήμου Πειραιά να γιορτάζουμε τα έθιμα μας και να τιμάμε την παράδοσή μας. «Αποφασίσαμε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά με την προτροπή του Δημάρχου και μετά από συνεννόηση με τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς να έχουμε μια καλή συνεργασία. Το κάναμε με επιτυχία τις Απόκριες και το  συνεχίζουμε  και το Πάσχα», σημείωσε ο κ. Αγραπίδης.

Επίσης, συνεχάρη τους μαθητές, τους γονείς, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που φροντίζουν να έχουν τα παιδιά σε μία εγρήγορση, να τα διατηρούν ζωντανά κύτταρα του εκπαιδευτικού συστήματος και να τους βοηθούν να αναπτύξουν δεξιότητες, όταν θα χρειαστεί αργότερα να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία.

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Κορίνα Λαουλάκου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η υποδοχή εκ μέρους των παιδιών και  των καθηγητών προκάλεσε αίσθημα συγκίνησης και χαράς και  επεσήμανε πως η ΚΟΔΕΠ, επιθυμεί να είναι κοντά με τα Ειδικά Σχολεία και να στηρίζει κοινωνικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που προσφέρουν χαμόγελα στα παιδιά.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών Νίκος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις πασχαλινές δραστηριότητες και στις  κατασκευές  που φτιάχνουν τα παιδιά  στις τάξεις τους.

Ο διευθυντής του  ΕΕΕΕΚ Πειραιά Στάθης Καρούμπης, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την πολύ χρήσιμη – όπως είπε-  πρωτοβουλία.

«Κάθε  χρόνο καλύπτουμε τέτοιου είδους ανάγκες, αλλά το να το κάνει ο δήμος είναι πολύ σημαντικό και συγχαίρουμε τον κ. Μώραλη», τόνισε ο κ. Καρούμπης. Υπογράμμισε ότι τα παιδιά χρειάζονται πρόσθετη  στήριξη και είναι καλό να διευρύνεται αυτή η στήριξη,  γι΄ αυτό το σχολείο καλύπτει  σημαντικές ανάγκες των παιδιών με διάφορους χορηγούς.  Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «σήμερα  μοιράσαμε  σε 35  άπορες οικογένειες του σχολείου μας τρόφιμα.  Αυτό το κάνουμε τέσσερις φορές τον χρόνο».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων του  ΕΕΕΕΚ Πειραιά Μιχάλης Πετρίδης, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο γι΄ αυτήν την ενέργεια, επεσήμανε ότι είναι η πρώτη Δημοτική Αρχή  που  έχει ξεκινήσει να κάνει τέτοιες δράσεις στα σχολεία. «Συμβάλλει σημαντικά  στην ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης, μέσα από δράσεις  ψυχαγωγικές, κοινωνικού χαρακτήρα όπως είναι οι σημερινές και μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης, αυτόνομης διαβίωσης των παιδιών και της ψυχαγωγίας τους», τόνισε ο κ. Πετρίδης.

Η διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά Άννα Τηλιακού, ευχαρίστησε τον δήμαρχο γιατί – όπως είπε – πάντα μας  τιμά με την παρουσία του και μας τιμά κάθε φορά και εν όψει των εορτών  των Χριστουγέννων, τις Απόκριες και τώρα το Πάσχα.

«Είμαστε σε  επαφή με τον δήμο και έχουμε μία πάρα πολύ καλή σχέση. Τα  παιδιά γνωρίζουν την προσφορά του δήμου και είναι πολύ χαρούμενα», υπογράμμισε η κα Τηλιακού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: