Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μώραλης: Δημιουργείται ειδικό ΚΕΠ για κωφούς στον Πειραιά  

ΕΛΛΑΔΑ στις 21/01/2024

Ο δήμαρχος Πειραιά παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Κωφών Πειραιώς 

|> Στην  ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Κωφών Πειραιώς και Νήσων και του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών και Νήσων, που πραγματοποιήθηκε χθες στον δημοτικό κινηματογράφο ‘’Σινεάκ’’, παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο  κ. Μώραλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανακοίνωσε  την πρόθεσή του να δημιουργηθεί  ΚΕΠ για κωφούς στον Πειραιά ή μια ανάλογη υπηρεσία στο κεντρικό ΚΕΠ Πειραιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας και η δημοτική σύμβουλος Ελίνα Βερυκάκη.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πειραιά σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Σήμερα είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Κωφών Πειραιώς και Νήσων και του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών και Νήσων. Οι κωφοί στην Ελλάδα – εγγεγραμμένοι και μη –  ξεπερνούν τους 30.000 και σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε εκτενέστερα για τα προβλήματα των κωφών που αφορούν κατά κύριο λόγο στην προσβασιμότητα, στην εργασία, στη διερμηνεία.

Υπήρξε μια εξαιρετική πρόταση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου να δημιουργήσουμε ένα ΚΕΠ για κωφούς. Πρόκειται για ένα εύλογο και λογικό αίτημα, στο οποίο προφανώς είμαστε θετικοί και από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ΚΕΠ για κωφούς στην πόλη μας ή μια υπηρεσία για κωφούς στο υπάρχον κεντρικό ΚΕΠ Πειραιά. Τους εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και  συγχαίρω τον Αθλητικό τους Σύλλογο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο  ποδόσφαιρο. Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε έμπρακτα κοντά τους σε ό,τι χρειαστούν, όπως και σε κάθε σύλλογο της πόλης που αναπτύσσει αξιόλογη κοινωνική δράση».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: