Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πειραιάς στα γαλανόλευκα γιόρτασε την 25η Μαρτίου

Χωρίς κατηγορία στις 25/03/2021

Μώραλης: “Στόχος μας ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και εθνικής υπερηφάνειας στους πολίτες”

|> Ο  δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο του εορτασμού για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, παρευρέθηκε σήμερα, στη δοξολογία του Μητροπολιτικού ΙΝ της Αγίας Τριάδος και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης μαζί με την οικογένειά του παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου στον αύλειο χώρο του ιστορικού κτηρίου της πόλης, κυματίζουν οι σημαίες και τα λάβαρα της Επανάστασης, των φορέων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς την παρουσία κοινού.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Γιορτάζουμε εφέτος την εθνική μας επέτειο κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση στην πόλη μας και χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου. Ο Δήμος Πειραιά για να τιμήσει τον μεγάλο αυτό εορτασμό και τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, διοργάνωσε τρεις κεντρικές δράσεις στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή και στο Δημοτικό Θέατρο. Στόχος μας ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και εθνικής υπερηφάνειας στους πολίτες.  Σήμερα, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, κυματίζουν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, οι σημαίες και τα λάβαρα φορέων, σωματείων και συλλόγων που μετέχουν υπό κανονικές συνθήκες στην παρέλαση της πόλης μας, σε μια όμορφη και συμβολική δράση του Δήμου. Εύχομαι το 2022 να έχουμε ξεπεράσει την υγειονομική κρίση και να γιορτάζουμε όλοι μαζί την εθνική μας επέτειο στον Πειραιά. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: