Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Ολγα Κουρίδου νέα γενική διευθύντρια των ορυχείων της ΔΕΗ

Χωρίς κατηγορία στις 12/07/2015

Η Όλγα Κουρίδου, στέλεχος της ΔΕΗ, αναλαμβάνει γενική διευθύντρια Ορυχείων της επιχείρησης. Η κα Κουρίδου είναι διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός (ΕΜΠ), διαθέτει 25ετή εμπειρία σε θέματα διοίκησης, οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας των Ορυχείων, καθώς από το 1985 έως το 2010 κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης στα Ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.
Από το 2010 έως το 2014 ήταν η πρώτη γυναίκα διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, της μεγαλύτερης Επιχειρησιακής μονάδας της ΔΕΗ.
Η Όλγα Κουρίδου από το 2014 έως και τον ορισμό της στη θέση γενικής διευθύντριας, ήταν ειδικό στέλεχος στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ με αντικείμενο την παρακολούθηση θεμάτων Ορυχείων και Σταθμών Παραγωγής.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθυνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμ. Παναγιωτάκης επισημαίνει ότι η νέα γενική διευθύντρια Ορυχείων, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η επιχείρηση διαθέτει εξαιρετικά στελέχη και μάλιστα μοναδικής εμπειρίας για τη χώρα μας και όχι μόνο. Και προσθέτει:
“Τέτοια στελέχη, χάρη στην επαγγελματική τους πορεία και εξέλιξη τους μέσα στις εταιρικές δομές και δραστηριότητες της ΔΕΗ, είναι σε θέση να συνδιαμορφώσουν και να ηγηθούν της προσπάθειας μας για τη δημιουργία μιας ΔΕΗ, ακόμα πιο ανταγωνιστικής και περιβαλλοντικά υπεύθυνης όπως επιτάσσουν οι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και έχει ανάγκη η κοινωνία“. Ο λιγνίτης – το εθνικό μας καύσιμο – είναι αυτό που με την κατάλληλη διαχείριση θα δώσει μια ουσιαστική ώθηση ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία αλλά και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ΔΕΗ“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: