Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέα διοίκηση στο ΤΑΙΠΕΔ – Αλλάζει ρότα και τα πάντα είναι υπό εξέταση

Χωρίς κατηγορία στις 18/03/2015

Η κοινοβουλευτική επιτροπή ενέκρινε τον διορισμό της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, με πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ τον Στέργιο Πιτσιόρλα (φωτό), επιχειρηματίας του τουριστικού κλάδου και παλαιό στέλεχος του Συνασπισμού, και διευθ. σύμβουλο τον Αντώνη Λεούση, πρώην στέλεχος της Ιονικής Τράπεζας και της Alpha Αστικά Ακίνητα.

Το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση, θα φέρει νομοσχέδιο για την αναμόρφωση και μετονομασία του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ καταργεί την εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο.
Τα ακίνητα που είχαν παραχωρηθεί στο Παράκτιο Αττικό Μέτωπο θα επιστραφούν στο ΤΑΙΠΕΔ. «Δεν έχουμε το όραμα της ελληνικής Ριβιέρας» ανέφερε η κα Βαλαβάνη, κατά τη συνεδρίαση.

Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε ότι οι επενδυτές χρειάζονται ένα πολύ σαφές πλαίσιο και να γνωρίζουν πως θα τηρηθούν οι διαδικασίες της νομιμότητας, φέρνοντας για παράδειγμα την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την παραχώρηση του Αστέρα.

«Αυτό εκθέτει τη χώρα και εκθέτει τις διαδικασίες. Δεν πρέπει να οδηγηθούμε ξανά σε τέτοιους είδους αποτελέσματα» κατέληξε ο κ. Πιτσιόρλας.

«Είναι αυτονόητο ότι οι αιγιαλοί και οι παραλίες δεν πωλούνται. Αν αξιοποιηθεί το Ελληνικό ή όχι εξαρτάται από τον τρόπο αξιοποίησής του. Η μέχρι τώρα πορεία είναι λάθος και δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Είναι προβληματικός ο τρόπος. Θα επανεξεταστεί» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα γίνουν πωλήσεις «μπιρ παρά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: