Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέα εποχή για την ΟΚΕ μετά την εκλογή τού Γιώργου Βερνίκου στην προεδρία

ΕΛΛΑΔΑ στις 10/10/2015

Το μήνυμα

Ο Γιώργος Βερνίκος είναι από χθες (9/10) ο νέος πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ), για την επόμενη τετραετία, μετά την συνεδρίαση της ολομέλειας της ΟΚΕ, που συνήλθε για την εκλογή νέου προεδρείου.

Ο Γ. Βερνίκος που είναι και γ.γ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στο μήνυμά του, όπως αυτό έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΟΚΕ, αναφέρει:

«Η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν πλήττουν το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, θέτοντας σε αμφισβήτηση ακόμα και το ρόλο της συμμετοχικότητας για την ανάπτυξη. Η ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών βρίσκεται σήμερα, αν όχι σε κρίση, τουλάχιστον σε σημείο καμπής.

vernikos oke

»Ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και του τρόπου δράσης και δικτύωσης των φορέων της κοινωνίας των πολιτών είναι αναγκαίος ώστε να αντιμετωπισθούν οι νέες προκλήσεις στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι και να οικοδομηθούν πολιτικές με βάση την ανάπτυξη και την αμοιβαία αλληλεγγύη στην Ευρώπη.

»Στις νέες συνθήκες ο κοινωνικός διάλογος πρέπει να υιοθετεί μια δημοκρατική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση, δίνοντας έμφαση στην ποιοτική διακυβέρνηση, τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, τη λογοδοσία, τη δημόσια ηθική, την εξυπηρέτηση του πολίτη.

»Ο ρόλος των Ο.Κ.Ε. στην Ευρωπαϊκή Ένωση εδραιώνει τη δημοκρατία και συνδέεται με την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των δομών και λειτουργιών των κρατών μελών. Η ελληνική Ο.Κ.Ε., ως ο συνταγματικά θεσμοθετημένος χώρος κοινωνικού διαλόγου, αντιπαράθεσης και σύνθεσης, διαδραματίζει εξ αντικειμένου αποφασιστικό ρόλο και θα πρέπει να καταστήσει ισχυρή τη θέση της στις τελικές πολιτικές αποφάσεις».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: