Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέος πρόεδρος του ΔΣ Πειραιά ο Γ. Δαβάκης

ΕΛΛΑΔΑ στις 08/09/2014

Μετά την χθεσινή εκλογή του Γιώργου Δαβάκη στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, από σήμερα αρχίζουν τα… δύσκολα για τον Γιάννη Μώραλη, καθώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των ονομάτων όσων θα αναλάβουν τις αντιδημαρχίες.

Η χθεσινή διαδικασία, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχιακού μεγάρου, στην οποία προήδρευσε ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος Ευ. Μαρινάκης, κύλησε «ήπια» και πλην μερικών χαμηλών τόνων παρεμβάσεων, τα πάντα εξελίχθηκαν ομαλά.

Στήθηκαν τρεις κάλπες και οι σύμβουλοι κλήθηκαν να ψηφίσουν πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα του ΔΣ. Πρόεδρος εξελέγη ο Γιώργος Δαβάκης, αντιπρόεδρος η Πασχαλιά Καλαγιά και γραμματέας ο Νίκος Αγγελόπουλος. Ακολούθως, υπό την προεδρία του Γιώργου Δαβάκη πραγματοποιήθηκε η εκλογή των δημοτικών συμβούλων, για μέλη των διαφόρων επιτροπών.

Κατά τη διαδικασία, έγιναν αρκετές παρεμβάσεις για τον τρόπο της διαδικασίας. Ακούστηκαν απόψεις, διαβάστηκαν εγκύκλιοι και γενικά επεκράτησε ένα κλίμα με διαφωνίες και αλλεπάλληλες αναφορές για να δώσει λύσεις η νομική υπηρεσία του Δήμου…

Εν των μεταξύ, νωρίτερα στις 4 μ.μ., ο Γιάννης Μώραλης είχε συγκεντρώσει τους συμβούλους του συνδυασμού του, για να τους ενημερώσει σχετικά με τις προτάσεις του για τις βασικές θέσεις της νέας δημοτικής αρχής. Ούτε κουβέντα δεν είπε για αντιδημάρχους.

Αρκετά ονόματα ακούγονται για ανάληψη αντιδημαρχιών, αλλά όλα είναι ρευστά – μέχρι και η θέση του αναπληρωτή δημάρχου…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: