Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων της ΠΕΨΑΕΕ στον Πειραιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 25/03/2023

Έγιναν χθες τα εγκαίνια από την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη – Παρευρέθηκαν Κατσαφάδος, Μώραλης, Καρύδης κ.ά.

|> Εγκαινιάστηκε χθες το νέο Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη, στον Πειραιά (Δραγατσανίου 74).

Η Μονάδα έχει βασικό στόχο την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης εργαζομένων, οι οποίες εστιάζουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας, στη συμβουλευτική απασχόλησης, στην ψυχολογική υποστήριξη και στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας υπό τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στην εργασία.

Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου έκανε η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, Ζωή Ράπτη. Παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης, Δημήτρης Καρύδης κ.ά.

Κατά την εκδήλωση των εγκαινίων μίλησε ο δήμαρχος Πειραιά και είπε:

«Το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων είναι μια πολύ σημαντική κοινωνική δομή, η οποία σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και τις τοπικές αρχές, έχει πολλά να προσφέρει. Η ψυχολογική υποστήριξη, η κατάρτιση, η κοινωνική ένταξη είναι θέματα που αφορούν τον σύγχρονο Έλληνα και όχι μόνο τον εργαζόμενο. Το κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες όχι μόνο σε εργαζόμενους του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα, αλλά και σε εργοδότες και ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Ο Πειραιάς είναι μία φιλόξενη πόλη για δομές σαν το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων, οι οποίες στηρίζουν τους εργαζόμενους και διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρία, καθώς και ανέργους στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Ως Δήμος Πειραιά θα έχουμε άμεση συνεργασία με το κέντρο, προκειμένου να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία και θα ήθελα να συγχαρώ την αρμόδια υφυπουργό και τον πρόεδρο του κέντρου».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: