Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Media Invest” για την ευρωπαϊκή οπτικοακουστική βιομηχανία

ΕU,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 22/05/2022

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την τόνωσή της, που προέρχεται από το InvestEU και το πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη-MEDIA” – Υπολογίζονται επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ

|> Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε χθες Σάββατο 20/5 το Media Invest*, ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την τόνωση της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής βιομηχανίας και με κονδύλια που προέρχονται από το InvestEU και το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη — MEDIA», το Media Invest αναμένεται να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 400 εκατ. ευρώ σε περίοδο 7 ετών.

Η Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, εκτελεστική αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, δήλωσε σχετικά: «Το Media Invest είναι ένα νέο επενδυτικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να γεφυρώσει το χρηματοδοτικό χάσμα στον οπτικοακουστικό τομέα. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα για περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις, ώστε ο ευρωπαϊκός τομέας οπτικοακουστικών μέσων να καταστεί ανταγωνιστικός σε παγκόσμιο επίπεδο.».

Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν (φωτό), ο οποίος εκπροσωπεί την Επιτροπή στην 75η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, συναντήθηκε με ηγέτες της βιομηχανίας και επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα και κήρυξε την έναρξη του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Κινηματογράφου επισημοποιώντας έτσι την έναρξη του Media Invest.

Εν όψει της έναρξης της εκδήλωσης, ο επίτροπος δήλωσε: «Το Media Invest, που εγκαινιάζω σήμερα με τους εταίρους μας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή οπτικοακουστική βιομηχανία, η οποία συχνά υποχρηματοδοτείται και έχει ανάγκη από ίδια κεφάλαια. Θα συγκεντρώσει έως και 400 εκατ. ευρώ σε ιδιωτικές επενδύσεις για την προώθηση της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής παραγωγής και διανομής και θα βοηθήσει τις εταιρείες να αξιοποιήσουν καλύτερα τα περιουσιακά τους στοιχεία διανοητικής ιδιοκτησίας.».

(*) Το Media Invest είναι μία από τις 10 βασικές δράσεις του σχεδίου δράσης για τα μέσα ενημέρωσης και τον οπτικοακουστικό τομέα που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2020 για τη στήριξη της ανάκαμψης και του μετασχηματισμού του τομέα των μέσων ενημέρωσης και των οπτικοακουστικών μέσων μέσω του συνδυασμού επενδύσεων με δράσεις πολιτικής. Περισσότερες πληροφορίες για το Media Invest μπορείτε να βρείτε στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: