Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα 26 Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους

Κοινωνια στις 26/06/2018

Ανακοινώσεις ΕΛ.ΑΣ, ΝΔ και ΚΚΕ

|> Με ένα βίντεο μόλις 33 δευτερολέπτων, η Ελληνική Αστυνομία δηλώνει παρούσα, με τον πιο περιεκτικό τρόπο και με καθαρά κοινωνική προσέγγιση, στην αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών.

Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει την ανακήρυξη του φετινού καλοκαιριού σε περίοδο κατά των ναρκωτικών, από τον Αρχηγό του Σώματος Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Με το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο YouTube, η ΕΛ.ΑΣ στέλνει ένα μήνυμα, με πραγματικά εικαστικό τρόπο, για την αρχή, την πορεία και την κατάληξη, που δεν είναι άλλη από τον θάνατο, των νέων που μπαίνουν στον κόσμο της εξάρτησης.

Μέσα από μια παράθεση των αντιθέσεων, μεταξύ της απατηλής εικόνας και των δήθεν προχωρημένων «υποσχέσεων» από τη μια και της ωμής, σκληρής αλήθειας που καταλήγει στην ολική καταστροφή από την άλλη, το βίντεο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην ευαίσθητη τρυφερή και άπειρη μερίδα της κοινωνίας, ώστε να κλείσει τα αυτιά στις σειρήνες που την καλούν στο ναυάγιο.

Το βίντεο είναι αποκλειστικά παραγωγή του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας και για την ολοκλήρωσή του συνεργάστηκαν ο σκηνοθέτης και τα μέλη της ομάδας του, με την καθοριστική συμμετοχή του διευθυντή του γραφείου, ενώ, εκτός απο το YouTube, αναρτήθηκε και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της ΕΛ.ΑΣ, και έχει αποσταλεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για τη διάδοση του μηνύματος που περιέχει.

Νέα Δημοκρατία

Το μήνυμα του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, αναφέρει:

Η 26η Ιουνίου ως Παγκοσμία Ημέρα κατά των ναρκωτικών ανανεώνει κάθε χρόνο την δέσμευση της ελληνικής κοινωνίας στη διάδοση του μηνύματος της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στο δύσκολο δρόμο της απεξάρτησης.

Η κατάρριψη των μύθων και η έγκυρη ενημέρωση για τις ουσίες και τις εξαρτήσεις, η προώθηση μηνυμάτων πρόληψης με αποδέκτες κυρίως τους νέους μας στους χώρους εκπαίδευσης και άθλησης, η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων σε βάρος όσων αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, και η διευκόλυνση της πρόσβασης σε ολοκληρωμένες, καθολικές και ποιοτικές υπηρεσίες, πρέπει να είναι μερικοί από τους βασικούς στόχους της επίσημης πολιτείας αλλά και των εμπλεκομένων φορέων.

Πλήθος διεθνών συστάσεων υπογραμμίζουν ότι το ζήτημα της εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες αποτελεί ζήτημα δημόσιας υγείας. Ξεφεύγοντας από την τιμωρητική αντιμετώπιση των χρηστών επομένως, η όποια αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου αλλά και ο προσανατολισμός της εθνικής πολιτικής για τα ναρκωτικά πρέπει να προσεγγίζουν το πρόβλημα ολιστικά και με ρεαλισμό, με τρόπο που να συνάδει με τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των χρηστών, να προωθεί την αυτονομία τους και να οδηγεί στην προσωπική και κοινωνική τους ασφάλεια. Η συνεχής και ισότιμη συμμετοχή της κοινότητας των χρηστών και της εμπλεκόμενης διεπιστημονικής κοινότητας στο σχεδιασμό της πολιτικής κατά των ναρκωτικών και της μείωσης της βλάβης που αυτά επιφέρουν σε επίπεδο είτε πρόληψης, είτε θεραπείας, είτε κοινωνικής επανένταξης αποτελεί προαπαιτούμενο για την επιτυχία οποιουδήποτε σχεδίου εκπονηθεί.

Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει την αταλάντευτη αποφασιστικότητά της προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, για τη σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά των εξαρτήσεων, του οποίου η έλλειψη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Δεσμευόμαστε ότι θα προβούμε με βάση το εμπεριστατωμένο πρόγραμμα που έχουμε ήδη επιμεληθεί σε όλες εκείνες τις στοχευμένες δράσεις που απαιτούνται για την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής κατά των εξαρτήσεων με κύριους άξονες την απρόσκοπτη λειτουργία των σχετικών φορέων μέσω της επαρκούς χρηματοδότησής τους, την πραγματική αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των δομών είτε πρόκειται για ιδιωτικές είτε για δημόσιες και την συνέργεια των δομών αυτών σε επίπεδο ομοιογένειας προγραμμάτων και κοινών δράσεων.

Η ΝΔ κινείται με αναντίρρητο γνώμονα την καθολική φροντίδα των εξαρτημένων συνανθρώπων μας και όραμα την οριστική απεξάρτησή τους και την πλήρη επανένταξή τους στην ελληνική κοινωνία!

Το ΚΚΕ

Από το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, ανακοινώθηκε:

Η φετινή 26η Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στιγματίζεται από την ασύστολη προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών, που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τα ολέθρια αποτελέσματα της τοξικοεξάρτησης που σημαδεύουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, ιδιαίτερα νέων, τις οικογένειές τους και ολόκληρη την κοινωνία.

Τα πρώτα βιολιά της ορχήστρας, κάθε λογής ΜΚΟ, ξεφύτρωσαν, όχι από το πουθενά, αλλά από παλαιούς και νέους συνδαιτυμόνες του ΣΥΡΙΖΑ. Σε χρόνο ρεκόρ έχουν γεμίσει την αγορά με χασισοπροϊόντα και “θυμιάματα”, που ασφαλώς “καίνε” στο βωμό του καπιταλισμού και των άμεσων ή μακροπρόθεσμων οικονομικών και πολιτικών του επιδιώξεων.

Για το λαό και τη νεολαία η αβίωτη πραγματικότητα είναι η φτώχεια, η ανεργία, το άγχος, η εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων σχέσεων, η βία, οι αρρώστιες, η απειλή πολέμου.

Στην πλάτη μας οι αστικές πολιτικές δυνάμεις έχουν στήσει ένα “παιχνίδι” για το ποιος τάχα είναι πιο ικανός να διαχειριστεί αυτή τη μιζέρια, ποιος θα εξασφαλίσει τη διαβόητη ανάπτυξη… για τα κέρδη των καπιταλιστών, εννοείται. Όλοι όσοι ορκίζονται στο όνομα του ευρωπαϊκού μονόδρομου και του καπιταλισμού για ένα μόνο πασχίζουν:

Όχι μόνο να μην αποκαλυφθεί ότι το σύστημα που υπηρετούν είναι σάπιο, άδικο, βάρβαρο, άλλωστε αυτό δεν κρύβεται, αλλά ότι αυτό ανατρέπεται με την πάλη της εργατικής τάξης. Αρκεί να καταλάβει ο λαός τη δύναμή του.

Γι’ αυτό ακριβώς υποστηρίζουν αυτό που τα ναρκωτικά σημαίνουν: Αποχαύνωση, υποταγή, άρνηση της πραγματικότητας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωράει στην πλήρη απελευθέρωση της χρήσης ναρκωτικών, χωρίς να υπολογίζει ούτε καν τα στοιχεία της έρευνας του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου που δείχνουν ότι, σε χώρες που απελευθερώνουν τα ναρκωτικά, εκτοξεύονται οι δείκτες χρήσης, ειδικά στους μαθητές με ολέθρια αποτελέσματα. Ο νόμος που ψήφισε περί “φαρμακευτικής κάνναβης” χρησιμοποιείται για να περάσει η προπαγάνδα περί “αθώας κάνναβης”, η οποία μάλιστα θεραπεύει όλες τις αρρώστιες!

Χωρίς τεκμηριωμένες έρευνες, χωρίς επιστημονικά συμπεράσματα για χρησιμότητα, παρενέργειες κλπ, έβγαλε συνταγές ο ΣΥΡΙΖΑ βάσει του τι ζητάνε, λέει, κάποιοι ασθενείς. Τόσο επιστημονικά! Ενώ με τους εκατομμύρια άλλους ασθενείς, που ζητάνε νοσοκομεία, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, φάρμακα και αξιοπρεπή περίθαλψη, ουδείς ασχολείται.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ποτέ με την χρήση ναρκωτικών ουσιών και την περιθωριοποίηση ενός μέρους του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τις θέσεις του, να το παρουσιάσουν σαν “ντεμοντέ”, γιατί πολεμάει την υποταγή, το συμβιβασμό και τη νάρκωση, δεν θα υποχωρήσει.

Το ΚΚΕ θα καλεί πάντα το λαό και τη νεολαία να παλεύουν με καθαρό μυαλό ό,τι ρημάζει τις ζωές τους. Να ονειρεύονται μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με ελεύθερους ανθρώπους, όπου καθένας θα μπορεί να βιώνει  τα όνειρά του αληθινά και όχι να ζει, μέσω ουσιών, χίμαιρες που καταλήγουν στην καταστροφή του ίδιου, αλλά και όλης της κοινωνίας.

Το ΚΚΕ ξέρει, γιατί του το δίδαξε η 100χρονη ιστορία του, αλλά και η κοσμοθεωρία του, ότι ο αγώνας του μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά θα είναι οπωσδήποτε νικηφόρος, γιατί είναι δίκαιος, απαραίτητος και καθαρός.

Απάντηση