Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ναυτικό ατύχημα στο Αγκίστρι με το «Ποσειδών» – Πέντε ελαφρά τραυματίες από τους 198 επιβάτες

Ναυτιλια στις 13/04/2018

Πρόσκρουση στον μώλο

|> Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων μετέβη εκτάκτως στο νησί του Αγκιστρίου μετά το ναυτικό ατύχημα που συνέβη στο λιμάνι της Σκάλας, προκειμένου να εκτιμήσει την έκταση των ζημιών και το χρόνο αποκατάστασης τους.

Στο πλοίο επέβαιναν 198 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν από αυτό, στο σύνολό τους, ασφαλώς. Από αυτούς οι 5 τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι τέσσερις εξ αυτών αφού εξετάστηκαν από γιατρό στο Αγκίστρι, μετέβησαν με θαλάσσιο ταξί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για προληπτικούς λόγους, ενώ μία γυναίκα διακομίστηκε σε ιδιωτική κλινική.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Το πλοίο που προσέκρουσε στον μώλο επιστρέφει στον Πειραιά για επιθεώρηση ενώ ήδη αφίχθη άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας για να παραλάβει τους επιβάτες που είναι να ταξιδέψουν προς Πειραιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ιωάννη Αθανασίου και τον Λιμενάρχη φρόντισαν για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών και των οχημάτων του οχηματαγωγού – επιβατικού «Ποσειδών» και την εξίσου ασφαλή επιβίβαση τους στο «Αχαιός».

Κλιμάκιο δε της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων θα μεταβεί αύριο στο νησί για περαιτέρω αποτίμηση και αξιολόγηση των ζημιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει δημοπρατήσει την ανακατασκευή και επέκταση του λιμανιού, προϋπολογισμού 2.215.000 ευρώ από Ίδιους Πόρους προκειμένου να γίνει ασφαλέστερο και λειτουργικότερο. Το λιμάνι της Σκάλας είναι το μοναδικό λιμάνι του νησιού που εξυπηρετεί Ο/Γ πλοία (ferry boat).

Απάντηση