Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απαγορεύσεις και διωγμοί δεν διώχνουν τον κορωνοϊό

FLASH στις 30/09/2020

Να σταματήσει το “βλέποντας και κάνοντας” και να λαμβάνονται μέτρα ουσίας, που να πείθουν!

Παντελής Π. Ξανθίδης |> ‘Οσο και αν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση ως προς το θέμα του κορωνοϊού, υπάρχουν κάποια πράγματα που δημιουργούν εύλογες απορίες, σχετικά με τις συστάσεις που γίνονται, για τους περιορισμούς και κυρίως για τα μέτρα, που ψιθυρίζεται ότι έχουν κατά νουν να λάβουν οι ιθύνοντες για την προστασία μας.

Είναι δεδομένο ότι προστατευόμενα είδη είναι τα προς εξαφάνιση και καμμία σχέση δεν έχει το “είδος” των ηλικιωμένων! Άργησαν να το καταλάβουν, αλλά τελικά αποφάνθηκαν επίσημα ότι δεν πρόκειται να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για τους 65 και άνω.  Προ αυτού ας σταματήσει η μετάδοση “ειδήσεων” για θανάτους συνανθρώπων μας ηλικίας 90+ αφού θα μπορούσαν να καταλήξουν και από… πιτυρίδα.

Βέβαια, η Τρίτη Ηλικία στην Ελλάδα (σ.σ. αύριο 1η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της), θα βόλευε σε κάποιους να είναι “ποινικοποιημένη” εάν όχι περιττή… Όμως, εκτός των περιόδων των εκλογών, πολλούς “απόμαχους” τους τρέχουν στις κάλπες υποβασταζόμενους, για να «μη χαθεί ψήφος»! Τελικά, ευτυχώς που… αναγνωρίστηκε ότι οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι!

Όσον αφορά την λειτουργία των περιπτέρων μέχρι τα μεσάνυχτα, ίσως να θεωρείται και παραλογισμός, αφού είναι από τους λίγους χώρους εργασίας όπου -εξ ορισμού- απασχολείται μόνον ένα άτομο! Και… μπορούν να πουλάνε όσες μπύρες θέλουν μέχρι τις 23:59′!..

Σχετικά με την “απαγόρευση” των μεταμεσονύχτιων συγκεντρώσεων στις πλατείες, κατ’ αρχάς παρανομεί η ίδια η Πολιτεία, διότι η πλατεία είναι δημόσιος χώρος. Όμως επειδή αυτό γίνεται για να μην υπάρχει μετάδοση του κορωνοϊού, ίσως θα έπρεπε να βρεθούν άλλοι τρόποι συνεννόησης με τους νέους, αφού η απαγόρευση “έστειλε” στις πλατείες ακόμη και εκείνους που δεν θα πήγαιναν! Οι αρμόδιοι, ας δείξουν την ίδια ευαισθησία στον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα στον συγχρωτισμό στα σχολεία.

Αυτά και άλλα δημιουργούν εντυπώσεις, που μπορεί να δικαιολογούν -εν μέρει- τη σύγχυση που επικρατεί στον ελληνικό λαό, με αποτέλεσμα να μην υπακούουν όλοι οι πολίτες στα μέτρα…

Η κυβέρνηση, στην περίπτωση που θεωρεί ότι έχει σώφρονες πολίτες που την εμπιστεύονται, διότι έχει αποδείξει πως έχει πρόγραμμα και το τηρεί σταθερά και όχι «βλέποντας και κάνοντας», πρέπει να εκθέσει όλους τους κινδύνους της πανδημίας και τις όποιες κρατικές ελλείψεις ή δυνατότητές της.

Τα ευχολόγια εκ μέρους της στο υπεράξιο δυναμικό των δημόσιων νοσοκομείων, επιβάλλονται, αλλά δεν σώζουν. Αποδείχτηκε πλέον ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τους ήρωες γιατρούς και τους νοσηλευτές του, «κρατάει γερά», παρά τις τόσες απόπειρες που έχουν γίνει για την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Θα ήταν δε, ευχής έργο, εάν δινόταν στοιχειώδης κοινωνική αρωγή για να αποφεύγεται η στοχοποίηση και περιθωριοποίηση ατόμων.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως όταν μία κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως ευπαθή ΟΛΟΝ τον πληθυσμό της χώρας, διαπιστώνοντας ότι οι πολίτες έχουν μειωμένη αντίληψη και έλλειψη δομημένης σκέψης, η ανάγκη προστασίας επιβάλλεται! Αυτό σημαίνει πως λαμβάνει αυστηρότατα οριζόντια μέτρα!

Βέβαια, όταν θεωρηθεί πως οι πολίτες έχουν το ακαταλόγιστο, είναι ευνόητο πως τίθεται σε αμφισβήτηση και η ίδια η πολιτική της ύπαρξη…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: