Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τρεις μέρες δεμένα τα καράβια, λόγω 48ωρης απεργίας και Πρωτομαγιάς

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 05/05/2016

Αύριο, Σάββατο και Κυριακή

Με νέα ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος ανακοινώνει 48ωρη γενική απεργία στα λιμάνια αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 6 και 7 Μαΐου ενώ έχει ληφθεί απόφαση για 24ωρη απεργία την Κυριακή 8 Μαΐου, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ για την απεργία της 8ης Μαΐου έχει ως εξής:

“Η πρωτομαγιά φέτος συνέπεσε με το Πάσχα. Η κυβέρνηση μετέφερε την αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 3 Μαΐου ακυρώνοντας κάθε δυνατότητα αγωνιστικών κινητοποιήσεων την ημέρα της εργατικήςπρωτομαγιάς.

Τα συνδικάτα της χώρας,αποφάσισαν να εορτάσουν την εργατική πρωτομαγιά την Κυριακή 8 Μαΐου κηρύσσοντας Γενική Απεργία.
Στα Λιμάνια την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εργασία.
Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες που έγιναν αλλά και αφετηρία για νέους αγώνες.

Οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι της Πατρίδας μας, ζουν τα τελευταία χρόνια ένα ατέλειωτο εφιάλτη. Τα αλλεπάλληλα μνημόνια έχουν οδηγήσει τη Χώρα σε διαρκή ύφεση, την ανεργία, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και εξαθλιώνουν την κοινωνία.
Τις τελευταίες μέρες ζούμε την τρομοκρατία του ασφαλιστικού και του φορολογικού.
Το Σχέδιο Νόμου που πρόκειται να έρθει στη Βουλή δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση, ενώ το φορολογικό νομοσχέδιο “ληστεύει” στην κυριολεξία το όποιο διαθέσιμο εισόδημα. Η Δημόσια περιουσία ξεπουλιέται.

Ζούμε στον Ο.ΛΠ, στον Ο.Λ.Θ. και στα υπόλοιπα λιμάνια το τέλειο ξεπούλημα.
Η Κυβέρνηση ξεπουλάει τα Λιμάνια και αδιαφορεί για την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενουςστα Λιμάνια, την Κυριακή 08/05/2016 να τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά, να δώσουν αγωνιστική απάντηση στη καταστροφική πολιτική που η Κυβέρνησησυνεχίζει με ένταση να εφαρμόζει. Καλούμε τους εργαζόμενους σε γενική επιφυλακή.
Η πραγματοποίηση της ήδη αποφασισμένης 48ωρης γενικής απεργίας θα σημαίνει ξεσηκωμό της κοινωνίας που δεν θα επιτρέψει την ψήφιση του ασφαλιστικού, του φορολογικού και των νέων μνημονίων.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, εντάσσουν σε κάθε γενικευμένο ΑΓΩΝΑ τον δικό τους ΑΓΩΝΑ κατά του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ των λιμανιών για να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που σε κάθε περίπτωση είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.

Την Κυριακή 08/05/02016 οι εργαζόμενοι στον Ο.Λ.Π θα συμμετάσχουμε στη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10:00 π.μ».

Απάντηση