Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μετά τον Μανούσο Βολουδάκη έφυγε από τη ζωή και ο Νεκτάριος Σαντορινιός

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 13/02/2023

Από την επάρατο σε ηλικία 50 ετών και ο πρώην αν. υπουργός Ναυτιλίας – Η κηδεία την Τετάρτη στη Ρόδο

|>«Πριν ακόμη μαραθούν τα χρυσάνθεμα τα οποία είχαμε αφιερώσει στον συνάδελφο από τα Χανιά, τον Μανούσο Βολουδάκη, έχουμε ένα δεύτερο γεγονός απανωτό, την απώλεια του άξιου και πολύ αγαπητού συναδέλφου, του Νεκτάριου Σαντορινιού».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, στη συλλυπητήρια ομιλία του, σήμερα στην Ολομέλεια ο Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, για την πρόωρη απώλεια του πρώην αν. υπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή και ΣΥΡΙΖΑ.

Η Βουλή τίμησε σήμερα τη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού με την τήρηση ενός λεπτού σιγής κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Η κηδεία του Νεκτάριου Σαντορινιού, θα τελεστεί την Τετάρτη 15/2, στις 11πμ στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ρόδο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κων. Τασούλας, πληροφορηθείς τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού, είχε επικοινωνία το πρωί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του.

Εν τω μεταξύ, από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό ότι κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και αναστολή όλων των κομματικών εκδηλώσεων,

Συλλυπητήρια εκφράστηκαν εκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα, εκφράστηκαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ– ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, το κόμμα Νέα Δημοκρατία, το κόμμα ΜέΡΑ 25, το Τμήμα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τον τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Διαμαντίδη, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) κ.ά.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1972 στη Ρόδο, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Από το 2000 εργάσθηκε στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε Ευρωπαϊκά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και Εθνικά (Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος και γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ.

Το 2000 έγινε μέλος του Συνασπισμού, το 2008 εξελέγη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής (Ν.Ε.) Νότιας Δωδεκανήσου και από το 2010 έως το 2013 ήταν γραμματέας της Ν.Ε. Από το 2012 ως το 2014, ήταν περιφερειακός σύμβουλος Νότιου Αιγαίου και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2013 και επανεξελέγη στο Συνέδριο του 2016. Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: