Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ομάδα που ολοκλήρωσε μια απαιτητική συναλλαγή

Χωρίς κατηγορία στις 12/03/2019

 Νομικός σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ ήταν η WFW

|> Η εταιρεία Watson Farley & Williams (“WFW”) ήταν ο νομικός σύμβουλος της της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη δανειοδότηση, από την εν λόγω Τράπεζα, της κοινοπραξίας των εταιρειών Snam, Enagás και Fluxys.

Με την δανειοδότηση αυτή χρηματοδοτήθηκε περίπου το 65%  του τιμήματος των 535 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά, από την συγκεκριμένη κοινοπραξία και μέσω της Senfluga Energy Infrastructure Holdings (“Senfluga”) του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου). Στις 20 Δεκεμβρίου 2018 η Senfluga ολοκλήρωσε την απόκτηση των μετοχών του ΔΕΣΦΑ.

Επικεφαλής της ομάδας της WFW που παρείχε νομικές συμβουλές στην ΕΤΕ για τη σύναψη του δανείου ήταν οι εταίροι του γραφείου της Αθήνας, Μαριζέττα Μαρκοπούλου και Virginia Murray, με την υποστήριξη των εταίρων τομέων Ενέργειας και Υποδομών του γραφείου του Λονδίνου, Daisy East και Colin Graham.

Την ομάδα συνέδραμαν οι Michael Folsom και Emmanuel Ninos στο Λονδίνο καθώς και οι Βαλίνα Γκιουζελάκη, Ματίνα Κανελλοπούλου, Κωνσταντίνα Σιώζου, Ειρήνη Πορτοκαλάκη και Νίκος Τσιρογιάννης στην Αθήνα.

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της εξαγοράς η κα Μαριζέττα Μαρκοπούλου σχολίασε: «Ήταν μια εξαιρετικά απαιτητική συναλλαγή που ολοκληρώθηκε σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, την οποία μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε χάρη στο στενό συντονισμό μεταξύ των ομάδων μας, ελληνικού και αγγλικού δικαίου σε Αθήνα και Λονδίνο, σε συνδυασμό με την εξαιρετική συνεργασία με την έμπειρη ομάδα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: