Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Κώστας Καζάκος έφυγε από τη ζωή στα 87 του χρόνια…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 13/09/2022

Νοσηλευόταν στον ‘’Ευαγγελισμό’’ λόγω προβλημάτων του αναπνευστικού

|> Πανελλήνια θλίψη και θρήνος για το ελληνικό Θέατρο, η απώλεια του Κώστα Καζάκου – του σημαντικού θεατράνθρωπου που έφυγε από τη ζωή σήμερα το απόγευμα, στα 87 χρόνια του.

Ο μεγάλος ηθοποιός νοσηλευόταν από τον Ιούλιο στον ‘’Ευαγγελισμό’’, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε…

Το ιατρικό ανακοινωθέν του ‘’Ευαγγελισμού’’, που εκδόθηκε αναφέρει:
«Ο Κωνσταντίνος Καζάκος εισήχθη στο Γ.Ν.Α « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» στις 26-7-2022 με αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαίως, όπου και σήμερα Τρίτη 13-9-2022 απεβίωσε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας. Τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους του».

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, μετέβη στο νοσοκομείο, ο γιός του Κωνσταντίνος, που είχε αποκτήσει με την αξέχαστη Τζένη Καρέζη.

Ο Κώστας Καζάκος το 1997 είχε παντρευτεί την ηθοποιό Τζένη Κόλλια, με την οποία είχαν αποκτήσει τον Αλέξανδρο, την Αρτέμιδα-Γεωργία (απεβίωσε σε ηλικία 8 μηνών), την Ηλέκτρα και τη Μάγια.

Γεννήθηκε το 1935 στον Πύργο Ηλείας. Στα 18 του, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει παιδαγωγικά, αλλά τελικά τον ‘’έκλεψε’’ ο χώρος της Τέχνης, φοιτώντας στη Σχολή Κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου (1953-1956) και στην Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1954-1957).

 

Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης (ΠΑΠΟΚ) αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ελεύθερου Θεάτρου.

Τιμήθηκε με τον ‘’Χρυσό Απόλλωνα’’, βραβείο ηθοποιού Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών το 1967, και Α’  Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1973 για την αρτιότερη παραγωγή μεταφοράς της ‘’Λυσιστράτη’’).Τιμήθηκε ακόμα με το Βραβείο της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και Κριτικών για το σύνολο της προσφοράς του.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΚΚΕ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: