Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σαντορινιός: Πρόσω ολοταχώς για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 23/01/2018

Ευρεία σύσκεψη

|> Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον κ. Σαντορινιό, με θέμα την ίδρυση σχολής ΑΕΝ στην Κάλυμνο και με τη συμμετοχή του γ.γ. ΥΝΑΝΠ, κ. Καλαματιανού, του δημάρχου Καλύμνου, κ. Γαλουζή, του πρόεδρου ΑΝΕΚ, κ. Διαμαντή, του προϊστάμενου του τμήματος Έργων του δήμου Καλύμνου, κ. Ζωγραφάκη, του διευθυντή της διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, κ. Μπέλλα, την κα. Κυραμαργιού ως μηχανικό- εκπρόσωπο της διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών και Κτιριακών Υποδομών του ΥΝΑΝΠ καθώς και συνεργάτες του γραφείου του υφυπουργού.

Κοινός τόπος όλων των συμμετεχόντων ήταν η αναγκαιότητα ίδρυσης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, και με κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών που θα χρειαστούν.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Σε αυτό το κλίμα αποφασίστηκε, κατά πρώτον, η άμεση παραχώρηση για χρήση, του κτιρίου (Παρθεναγωγείο) που αυτή τη στιγμή στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλης Καλύμνου, από τον Δήμο Καλυμνίων. Κατά δεύτερον η σύνταξη του κτιριολογικού προγράμματος από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΝΑΝΠ, ΔΙΛΙΚΥΠ, και η σύνταξη του ΠΔ ιδρύσεως της Σχολής και του κανονισμού λειτουργίας αυτής, από την υπηρεσία του ΥΝΑΝΠ, ΔΕΚΝ.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε πως: “Το υπουργείο, σε συνέχεια των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού και τη δέσμευση του υπουργού κ. Κουρουμπλή, για ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, προσπαθεί για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα κάνουν πραγματικότητα το χρόνιο αίτημα του νησιού για λειτουργία ΑΕΝ. Η Κάλυμνος, νησί ναυτικών και σφουγγαράδων, που έχει συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της εθνικής οικονομίας και στην ισχυροποίηση του ονόματος της Ελληνικής Ναυτιλίας, τώρα πια θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενεί μια σύγχρονη και υψηλών προδιαγραφών Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης, αλλά και στην ανάπτυξη του νησιού“.

Απάντηση