Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βρυξέλλες: Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις – Αύριο πάει ο Τσίπρας

ΕU στις 11/03/2015

“Brussels Group” (BG) αντί “Τρόϊκα”

Με τη συμμετοχή στελεχών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα ξεκίνησαν στις 15:00′ οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες, ενώ το νέο αυτό σχήμα διαπραγμάτευσης θα ονομάζεται “Brussels Group” (BG).

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους η διαπραγμάτευση στο “Brussels Group”, πολιτική και τεχνική, θα γίνεται στις Βρυξέλλες, μεταξύ ομολόγων.
Για εξειδικευμένα ζητήματα, που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο BG να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ούτως ώστε να γίνεται “on Site Exchange of Facts” για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι τεχνικοί σύμβουλοι του BG που πιθανόν θα επισκέπτονται την Αθήνα, θα συναντώνται με ομόβαθμούς τους.
Εξ άλλου, αύριο Πέμπτη 12/3, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ενώ θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με Μάρτιν Σουλτς, Ζαν-Κλωντ Γιουνκέρ και Μανώλη Γλέζο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: