Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ξηλώθηκαν οι αυθαίρετες πέργκολες για ανάπλαση του πεζοδρόμου της Παλαιολόγου

Χωρίς κατηγορία στις 21/07/2016

Καλή… αρχή!..

Στο πλαίσιο της ανάπλασης του πεζόδρομου της Παλαιολόγου στην πλατεία Τερψιθέας, συνεργεία του δήμου Πειραιά απομάκρυναν πέργκολες καταστημάτων, έπειτα από συνεργασία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο. Αυτό στο πλαίσιο της επιθυμίας της Δημοτικής Αρχής,  να δώσει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των αυθαίρετων κατασκευών, επ΄ ωφελεία των δημοτών που δικαιούνται ελεύθερους χώρους. Κάτι που σημαίνει ότι ανάλογες δράσεις του δήμου, θα πρέπει να αναμένονται στην πλατεία Κοραή, στον πεζόδρομο της Καραΐσκου, στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) κ.α.

Όπως έγινε γνωστό, ο πεζόδρομος της Παλαιολόγου θα αλλάξει ριζικά καθώς τα τραπεζοκαθίσματα θα παραχωρηθούν σε οριοθετημένο χώρο, στις προσόψεις των καταστημάτων σε συνδυασμό με τη χρήση ομπρελών. ΚΙ αυτό διότι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι κυρίως να παραχωρούνται τραπεζοκαθίσματα στις προσόψεις των καταστημάτων. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό λόγω της ρυμοτομίας της πόλης, θα  εξετάζονται τυχόν εναλλακτικές λύσεις.

Ο αντιδήμαρχος Οδοποιίας Αλέξανδρος Αργουδέλης, δήλωσε:

«Ένα από τα χρόνια προβλήματα της πόλης είναι η ύπαρξη κατασκευών-περγκολών σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους του Πειραιά. Μετά από διαβουλεύσεις με επιχειρηματίες και έχοντας ως σημείο αναφοράς τις αυθαίρετες κατασκευές με πρωτόκολλα κατεδάφισης στο Μικρολίμανο, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, επιθυμεί να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στους κοινόχρηστους χώρους,  προς όφελος των δημοτών και των επιχειρηματιών της πόλης μας. Στόχος μας είναι να αποκτήσει η πόλη μας μια χαρακτηριστική ταυτότητα, που θα συνάδει τόσο με τη σπουδαιότητα της, όσο και με τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αποτελέσει η πόλη ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε παρόμοιες εργασίες απομάκρυνσης αυθαίρετων κατασκευών όπου μας δίνεται η δυνατότητα νομικά, έτσι ώστε η πόλη να παρουσιάσει την εικόνα που αξίζει στην ιστορία  της και στους δημότες της».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: