Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προτάσεις του ΕΣΠ σε Σταϊκούρα για ενίσχυση των μικρομεσαίων

Χωρίς κατηγορία στις 10/11/2021

Οι έμποροι του Πειραιά έστειλαν επιστολή με την οποία ζητούν ουσιαστικά μέτρα για βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους

|> Επιστολή με προτάσεις, στάλθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά (ΕΣΠ) προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με θέμα την άμεση ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η επιστολή αναφέρει:

«Δεδομένων των εξελίξεων και του κλίματος ανασφάλειας και αγωνίας  για την επιβίωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μετά και την εφαρμογή των νέων μέτρων, επιθυμούμε να καταθέσουμε εκ μέρους των μελών μας κάποιες προτάσεις για την άμεση ενίσχυσή τους ώστε, παρά τις όποιες αντιξοότητες, να στηριχθεί η βιωσιμότητα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καταθέτουμε τα ακόλουθα αντίμετρα, που εκτιμούμε ότι θα βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα αποσυμπιέσουν το αίσθημα φόβου που τις διακατέχει και ειδικότερα:

  1. Παράταση του χρόνου αποπληρωμής των Επιστρεπτέων Προκαταβολών για ένα εξάμηνο.
  2. Πάγωμα της αποπληρωμής των οφειλών της πανδημίας και των ρυθμίσεων για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται τα νέα μέτρα.
  3. Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
  4. Επιδότηση μέρος του ενοικίου, λόγω των εκτεταμένων περιοριστικών μέτρων που επηρεάζουν την προσβασιμότητα των καταναλωτών και επομένως τον τζίρο των επιχειρήσεών μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.
  5. Επαναφορά του μέτρου της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας σε ποσοστό του προσωπικού».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: