Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Μαϊμουδάκια” με… βούλα κυκλοφορούν στην αγορά

Κοινωνια στις 13/12/2019

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες κατάσχεσαν και κατέστρεψαν 7.347 απομιμητικά παιχνίδια

|> Θαυμαστό το έργο που επιτελούν αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για το παρεμπόριο και τα πλαστά προϊόντα”, όμως κάποιες άλλες κρατικές υπηρεσίες, ίσως θα πρέπει να ασχοληθούν με εκείνους που εισάγουν, διανέμουν και προμηθεύουν τους μικροπωλητές με τις “μαϊμούδες”.

Το να συλλαμβάνονται “φτωχοδιάβολοι” και να τους επιβάλλονται πρόστιμα, τα οποία οι περισσότεροι δεν έχουν να πληρώσουν, δεν σημαίνει τίποτα, εάν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά για πάταξη του “φαινομένου”! Η ουσία είναι όπως προαναφέρεται, να συλληφθούν τα “κεφάλια” της υπόθεσης.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Και κάτι άλλο: Ας μην επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στις “μαϊμούδες” (δηλαδή προϊόντα με πλαστή φίρμα), αλλά στο παρεμπόριο, που πλήττει άμεσα την ελληνική οικονομία. Επειδή οι μεγάλες εταιρίες έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ντετέκτιβς για τις σχετικές έρευνες και καλό θα είναι να τους γίνει μία σύσταση. Τέλος πάντων… Τα παραπάνω γράφτηκαν με αφορμή της παρακάτω είδησης που λέει:

Καταστήματα εμπορίας παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας ελέγχθηκαν στο πλαίσιο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ), της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με το τμήμα Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 7.347 τεμάχια απομιμητικών παιχνιδιών και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών διακίνησης και εμπορίας, συνολικού ύψους 10.500 ευρώ.

Επίσης, σε έλεγχους σε εμποροπανήγυρη στο Αιγάλεω, στο πλαίσιο της θρησκευτικής εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, το κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από ελεγκτές της γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή,  αστυνομικούς και εργαζόμενους του Δήμου Αιγάλεω, εντόπισε, κατάσχεσε και κατάστρεψε 296 τεμάχια βιομηχανικών ειδών και επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.900 ευρώ για έλλειψη παραστατικών διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και αδείας πώλησης, ενώ υπήρξαν δύο περιπτώσεις στις οποίες κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για έλλειψη αδείας εμπορίας βιομηχανικών προϊόντων.

Απάντηση