Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ των Δήμων Πειραιά και Λάρνακας

Χωρίς κατηγορία στις 09/05/2022

Οι δήμαρχοι υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για τις Διμερείς Σχέσεις στο πλαίσιο των εργασιών του 1ου συνεδρίου “Business Summit”

|> Μνημόνιο Κατανόησης (MOUs) για τη συνεργασία και τη σύσφιξη των Διμερών Σχέσεων μεταξύ Δήμων Πειραιά και Λάρνακας, υπέγραψαν οι δύο δήμαρχοι Γιάννης Μώραλης και Ανδρέας Βύρας, παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου «1st Greece – Cyprus Business Summit».

Ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Λάρνακας είναι αδελφοποιημένες πόλεις από το 1995 και με την υπογραφή του Μνημονίου, αναμένεται να αναπτυχθούν δράσεις σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, τo πεδίο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.ά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Μώραλης υπέγραψαν με τον κ. Βύρα την Κοινή Δήλωση για τη συνεργασία, τη συναντίληψη  και την ενδυνάμωση των σχέσεων και των ιστορικών δεσμών Ελλάδας και Κύπρου.

Δηλώσεις

Ο δήμαρχος Πειραιά:

«Υπογράψαμε με τον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα Κοινή Δήλωση για τη συνεργασία και τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου, καθώς και Μνημόνιο για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Λάρνακας και Πειραιά, στο πλαίσιο ενός σημαντικού συνεδρίου. Οι πόλεις μας αδελφοποιήθηκαν το 1995 και σκοπεύουμε να ενεργοποιήσουμε ουσιαστικά αυτή την αδελφοποίηση. Μπορούμε να συνεργαστούμε σε πάρα πολλούς τομείς, καθώς ως πόλεις έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά.  Είμαστε πόλεις με λιμάνια, τα οποία διαχειρίζονται ξένοι  και σε επίπεδο σχέσεων  πόλης – λιμανιού,  μπορούμε να έχουμε μια περαιτέρω συζήτηση  και συνεργασία. Επιθυμία μας είναι να υλοποιήσουμε συνέργειες στο πεδίο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε θέματα τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός κ.α. Το μόνο βέβαιο είναι πως έχουμε τη διάθεση να κάνουμε πολλές κοινές δράσεις και πιστεύω πως θα πετύχουμε σε αυτή μας την προσπάθεια, πάντα προς όφελος των πόλεων και των κατοίκων».

Ο δήμαρχος Λάρνακας:

«Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω όλα αυτά που μας ενώνουν με την Ελλάδα, αλλά και ακόμα περισσότερα κοινά που ενώνουν την Λάρνακα με τον Πειραιά. Δύο παραλιακοί δήμοι, πόλεις – λιμάνια με κοινά προβλήματα και ανησυχίες, αλλά με μια πλούσια δράση σε πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα. Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες συνεργασίας εκτός από τον Δήμο Λάρνακας και με τον Δήμο Αμμοχώστου  και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα.  Είμαι βέβαιος πως επειδή υπάρχει αυτή η κοινή διάθεση, τα καλύτερα έπονται».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: