Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με το βλέμμα στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης (11-12/3)

ΕU,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 08/02/2022

Οι πολίτες ολοκληρώνουν τις διαβουλεύσεις τους σχετικά με τους στόχους και τις στρατηγικές της ΕΕ στους τομείς της ασφάλειας, της άμυνας, της μετανάστευσης, της εξωτερικής και εμπορικής πολιτικής, της ανθρωπιστικής βοήθειας κ.ά.

|> Από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου, περίπου 200 πολίτες απ’ όλα τα κράτη μέλη, διαφορετικών ηλικιών και προέλευσης, θα οριστικοποιήσουν τις συστάσεις τους για το μέλλον της Ευρώπης στην Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών για την ΕΕ στον κόσμο / τη μετανάστευση.

Οι εν λόγω συστάσεις αναμένεται να καλύψουν πρωτίστως τους στόχους και τις στρατηγικές της ΕΕ στους τομείς της ασφάλειας, της άμυνας, της εξωτερικής και εμπορικής πολιτικής, της ανθρωπιστικής βοήθειας και της αναπτυξιακής συνεργασίας, της διεύρυνσης και της μετανάστευσης, και θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στη σύνοδο ολομέλειας της Διάσκεψης στις 11-12 Μαρτίου 2022 στο Στρασβούργο.

Αυτή η τρίτη συνεδρίαση της ομάδας φιλοξενείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης και το Studio Europa Maastricht. Θα υπάρχει πλήρης σεβασμός στα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα και οι συμμετέχοντες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν θα συνδεθούν στη σύνοδο εξ αποστάσεως.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση της 11ης Φεβρουαρίου και η καταληκτική συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου θα μεταδοθούν ζωντανά στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα της Διάσκεψης.

Οι πολίτες αυτής της ομάδας συναντήθηκαν προηγουμένως στο Στρασβούργο στις 15-17 Οκτωβρίου και διαδικτυακά στις 26-28 Νοεμβρίου. Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης δημιούργησε τέσσερις τέτοιες Ομάδες Ευρωπαίων Πολιτών. Ογδόντα εκπρόσωποι αυτών των ομάδων — εκ των οποίων τουλάχιστον το 1/3 είναι ηλικίας 16-25 ετών — συμμετέχουν στις συνόδους ολομέλειας της Διάσκεψης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των συζητήσεων της εκάστοτε ομάδας.

Η Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών με θέμα «Ευρωπαϊκή δημοκρατία / αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια» ενέκρινε τις συστάσεις της στη Φλωρεντία τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ η ομάδα με θέμα «Κλιματική αλλαγή, περιβάλλον/υγεία» ολοκλήρωσε τις εργασίες της στη Βαρσοβία τον Ιανουάριο του 2022.

Οι συστάσεις των δύο αυτών ομάδων παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν στην ολομέλεια της Διάσκεψης τον Ιανουάριο του 2022. Η τελευταία ομάδα με θέμα «Ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας / εκπαίδευση, πολιτισμός, νεολαία και αθλητισμός / ψηφιακός μετασχηματισμός» θα ολοκληρώσει τις εργασίες της στο Δουβλίνο στις 25-27 Φεβρουαρίου 2022.

Όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να μοιράζονται τις ιδέες τους στην πλατφόρμα σχετικά με το πώς θα διαμορφώσουμε το κοινό μας μέλλον. Η τελευταία επισκόπηση και ανάλυση της συμβολής των πολιτών είναι διαθέσιμη στην τρίτη ενδιάμεση έκθεση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: