Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι σύγχρονες τάσεις στην ιστορία του Τύπου, σε ημερίδα στην ΕΣΗΕΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 17/03/2015

Σήμερα Τρίτη στις 4 μμ

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας Νεότερης Ιστορίας (ΚΕΝΙ), Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχοντας την υποστήριξη των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), συμβάλλει στην οργάνωση ημερίδας με θέμα “Σύγχρονες τάσεις στην ιστορία του Τύπου“.
Στην ημερίδα, που θα ποραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 17/3 (4 μμ – 9 μμ), στην ΕΣΗΕΑ (Aκαδημίας 20, α΄ όροφος) με είσοδο ελεύθερη, έχουν προσκληθεί να μιλήσουν δυο διακεκριμένοι Βρετανοί πανεπιστημιακοί. Επίσης, στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστεί ιστοσελίδα για τον ελληνικό Τύπο και έρευνα του ΕΤΜΙΕΤ για τα λαϊκά περιοδικά.
Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με στρογγυλή τράπεζα, η οποία θα έχει στόχο τη διεύρυνση της ακαδημαϊκής συζήτησης που έχει προηγηθεί σε άλλες χώρες και στο ελληνικό ακαδημαϊκό περιβάλλον, την τροφοδότηση και γονιμοποίηση αυτού του διαλόγου και την ανταλλαγή προβληματισμών πάνω στο κεντρικό θέμα της ημερίδας που είναι η σχέση Ιστορίας και Τύπου.
Οργάνωση: Εργαστήριο Τεκμηρίωσης και Μελέτης της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου (ΕΤΜΙΕΤ)/ Κέντρο Έρευνας Νεότερης Ιστορίας (ΚΕΝΙ)/ Πάντειο Πανεπιστήμιο
Συνδιοργάνωση: Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

 

Απάντηση