Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ολάντ: Όχι στην πολιτική λιτότητας – Ναι, στους κανόνες

ΕU στις 04/02/2015

Την ανάγκη σεβασμού της ψήφου του ελληνικού λαού, «που σήμανε ότι η λιτότητα ως μόνη πραγματικότητα και ως μόνη προοπτική δεν είναι πλέον ανεκτή», αλλά και των ευρωπαϊκών κανόνων και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στις κοινές του δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι.

Όπως είπε ο Γάλλος Πρόεδρος, είμαστε όλοι υπευθυνοι για ένα κοινό νομισμα, άρα πρέπει να γίνουν προσπάθειες από όλους ώστε το νόμισμα να είναι εγγυητής της σταθερότητας.
Επίσης, πρόσθεσε, πρέπει να τονίσουμε την έννοια του σεβασμού πρώτον της ψήφου του ελληνικού λαου που εκφράστηκε πρόσφατα, αλλά και του σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων, αλλά και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.

Ο κ. Ολάντ σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει διάλογος με την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, μέσω του Πρωθυπουργού της κάθε φορά επισημαίνει ότι είναι δεσμευμένη στην ευρωπαϊκή προοπτική, επισημαίνει την πρόθεσή της να μείνει στην Ευρώζωνη γιατί εκει ανήκει.
«Συνεπώς ο διάλογος πρέπει να υπάρξει, σαφώς πρέπει να ενισχυθεί, ο στόχος είναι να φτάσουμε σε κοινή συμφωνία» συμπλήρωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: