Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε η εξαιρετική διοργάνωση του 19ου EMMYS 2023 στον Πόρο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 19/05/2023

Συμμετείχαν 95 σκάφη, Catamaran, Motor Yachts & Sailing Yachts, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση

|> Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο EMMYS 2023, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαΐου στον Πόρο. Την έκθεση εγκαινίασαν, η γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της έκθεσης EMMYS Barbara Gabriel και ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Αντώνης Στελλιάτος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι εκπρόσωποι του ΕΟΤ Ελένη Γερολυμάτου, προϊσταμένη διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων και Ιουλία Κουρεμένου, προϊσταμένη τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, ο Γιώργος Βερνίκος, γ.γ. ΣΕΤΕ και εκπρόσωπος και μέλος δ.σ. του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, οι βουλευτές ΝΔ Νόνη Δούνια και Γιάννης Μελάς, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Αττικής Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο σύμβουλος ΕΒΕΠ Κωνσταντίνος Κορωνάκης, ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, άλλοι προσκεκλημένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από την ΕΠΕΣΤ οι Εμμανουήλ Στεφανάκης, αντιπρόεδρος, Διογένης Βενετόπουλος, Γ΄ αντιπρόεδρος, Βασίλης Μαυρόγιαννης, γενικός γραμματέας, Πανάγος Λεμός, ειδικός γραμματέας, Αποστόλης Παπαδόπουλος, ταμίας δ.σ. Διονύσης Πυλαρινός, μέλος δ.σ.

Στην έκθεση συμμετείχαν:

  • 95 σκάφη, επανδρωμένα Catamaran, Motor Yachts & Sailing Yachts, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση.
  • 30 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.
  • 300 yacht brokers, από Αμερική, Αυστραλία, Αυστρία, Μπαχάμας, Βίρτζιν Άϊλαντς, Καναδά, Κροατία, Τσεχία, Αγγλία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία Μονακό, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία, Ταϊβάν και Ελλάδα.
  • Ενώ εκτιμάται οτι περισσότερα απο 500 άτομα επισκέφτηκαν τον χώρο της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Την έκθεση πλαισίωσαν δεξιώσεις και πάρτι σε σκάφη, ενώ πραγματοποιήθηκε Διαγωνισμός Μαγειρικής των Chefs των σκαφών σε δύο κατηγορίες.

Στην κατηγορία EMERALD (σκάφη με ημερήσιο ναύλο μέχρι 4.999 €) νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννη Σκαρλάτος chef του σκάφους LUCKY CLOVER και στην κατηγορία DIAMOND (σκάφη με ημερήσιο ναύλο 5.000 € και άνω) νικητής ο Σάββας Λιχανίδης chef του σκάφους ABOVE & BEYOND.

Στους νικητές δόθηκαν επίσης ως δώρα vouchers διαμονής από τα ξενοδοχεία Opera Mansion Hotel (Santorini) και Four Seasons Hotel (Cyprus).

Στον Διαγωνισμό ΝερούWater Competition by CYBA”, νικητές στην κατηγορία EMERALD αναδείχθηκαν οι Άννα Καζαντζίδη & Γιώργος Μαλεκάκης από το σκάφος PI2 και στην κατηγορία DIAMOND ο Γιώργος Καρανικόλας, steward του σκάφους CHRISTAL MIO. Στους νικητές δόθηκαν επίσης ως δώρα vouchers διαμονής από τα ξενοδοχεία Domotel Hotel & Resorts (Θεσσαλονίκη).

Η έκθεση ήταν υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΝΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), του Δήμου Πόρου, της Ομοσπονδία Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: