Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από χθες στα ΑΤΜ το “επίδομα ακρίβειας” για 1,7 εκ. δικαιούχους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 20/04/2022

Ολοκληρώνεται αύριο η καταβολή του – Ποιοι δικαιούνται με βάση το οικογενειακό εισόδημα – Σε ποιους θα καταβληθεί το έκτακτο δώρο Πάσχα

|> Από χθες (Μεγάλη Τρίτη) το απόγευμα πιστώνεται το επίδομα ακρίβειας στους λογαριασμούς 1,7 εκατ. δικαιούχων (χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι υπερήλικες δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων ΟΠΕΚΑ, δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχοι Επιδόματος Παιδιού) και η καταβολή θα ολοκληρωθεί αύριο Μεγάλη Πέμπτη.

Συγκεκριμένα από χθες το απόγευμα άρχισε να πιστώνεται το επίδομα των 200 ευρώ που δικαιούνται 634.000 χαμηλοσυνταξιούχοι. Την οικονομική ενίσχυση δικαιούνται οι συνταξιούχοι με ανώτατο ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

Το έκτακτο δώρο Πάσχα θα καταβληθεί σε όσους κατά τον Μάρτιο του 2022 ελάμβαναν:

  • οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,
  • προ συνταξιοδοτική παροχή,
  • αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον ηλεκτρονικό εθνικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

Οι πλέον κερδισμένοι του έκτακτου επιδόματος είναι τα ζευγάρια των χαμηλοσυνταξιούχων που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και λαμβάνουν ο καθένας εισόδημα από συντάξεις (κύρια και επικουρική) έως 600 ευρώ τον μήνα με την προϋπόθεση να μην έχουν άλλα εισοδήματα. Σε αυτή την περίπτωση η έκτακτη ενίσχυση των διακοσίων (200,00) ευρώ καταβάλλεται και στους δύο δικαιούχους. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην ξεπερνούν τα 14.400 ευρώ ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα.

Έτσι, στο νοικοκυριό των εν λόγω χαμηλοσυνταξιούχων θα εισρεύσει έκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ. Συνεπώς το συνολικό εισόδημα του Απριλίου θα ανέλθει έως 1.600 ευρώ.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: