Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΟΛΠ: Στο Μαϊάμι για τη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας “Seatrade Cruise Global 2024”

ΝΑΥΤΙΛΙΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 12/04/2024

Ήταν συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ και εκπροσώπησε ομάδα εξειδικευμένων στελεχών

|> Για άλλη μια χρονιά συμμετείχε ο ΟΛΠ στη Διεθνή Έκθεση για την κρουαζιέρα Seatrade Cruise Global 2024”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως χθες 11 Απριλίου στο Μαϊάμι.

Στην Έκθεση, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα γεγονότα για τον κλάδο της κρουαζιέρας, σε παγκόσμιο επίπεδο, η ΟΛΠ Α.Ε. έλαβε μέρος ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με κοινό στόχο τη μέγιστη προβολή του τουριστικού προϊόντος της χώρας, συνολικά, την ανάδειξη του Πειραιά ως ένα από τα κορυφαία λιμάνια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, καθώς και το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Την ΟΛΠ Α.Ε. εκπροσώπησε στις ΗΠΑ ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της, τα οποία είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και ομιλίες και να διαδραστούν με σημαντικούς εκπροσώπους της κρουαζιέρας από όλο τον κόσμο, αλλά και να ενημερωθούν  για όλα τα νεότερα και τις τάσεις που επικρατούν στον κλάδο.

H ΟΛΠ A.E. πετυχαίνει διαρκώς υψηλές επιδόσεις στον τομέα της κρουαζιέρας με τον Πειραιά και πλέον αποτελεί σημαντικό λιμάνι βάσης (Homeport). Υπενθυμίζεται, σχετικά, ότι τo 2023 σημειώθηκε 68,6 % αύξηση στο σύνολο των επιβατών κρουαζιέρας σε σχέση με το έτος 2022 και συνολικά εξυπηρετήθηκαν περίπου 1,5 εκατ. επιβάτες και 760 κρουαζιερόπλοια. Από τα 760 κρουαζιερόπλοια που εξυπηρετήθηκαν στον Πειραιά το 2023 το 75% έκαναν homeporting, δηλαδή εκκίνησαν την κρουαζιέρα από το λιμάνι του Πειραιά. Συνεπώς οι επιβάτες homeporting ήταν 800.000 αυξημένοι κατά 110% σε σχέση με το  2022. Τονίζεται ότι για το έτος 2024, σύμφωνα με  τον προγραμματισμό, αναμένονται πάνω από 850 κρουαζιερόπλοια, από τα οποία το 70% θα είναι homeporting.

Η SeaTrade Global Cruise είναι μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις στον τομέα της κρουαζιέρας, η οποία πραγματοποιείται διαχρονικά στο Μαϊάμι, το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας του κόσμου. Εφέτος  πήραν μέρος πάνω από 600 εκθέτες από 120 χώρες του κόσμου, οι ομιλητές ξεπέρασαν τους  240, ενώ την επισκέφτηκαν περίπου 10. 000 άτομα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: