Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΟΠΑ με Interamerican σε πρόγραμμα ανάπτυξης καινοτομιών για την υγεία

Χωρίς κατηγορία στις 18/06/2015

Μία σημαντική συνεργασία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας ανακοινώνουν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Interamerican. Αντικείμενο της συνεργασίας, που εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο συνεργειών μεταξύ του εκπαιδευτικού οργανισμού και της ασφαλιστικής εταιρείας, είναι το πρόγραμμα “Idea”, με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και νέων επιχειρηματικών μοντέλων σχετικών με τη φροντίδα για τις ανθρώπινες ανάγκες και την ποιότητα ζωής.

Η συνεργασία αποβλέπει σε ένα προϊόν με την ολοκλήρωση του εξάμηνης διάρκειας προγράμματος, που θα αξιοποιηθεί στην ελληνική αγορά, ανταποκρινόμενο με λύσεις στις σύγχρονες προκλήσεις για υπηρεσίες φροντίδας της υγείας μέσα από τις τεχνολογικές δυνατότητες (e-health, e-care). Αυτή θα είναι η πρώτη πτυχή της συνεργασίας, ενώ θα ακολουθήσουν σχέδια και για συνταξιοδοτικές ανάγκες, καθώς και για υπηρεσίες σχετικές με περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητο, κατοικία), όλα στη βάση της χρήσης και των έξυπνων εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας και πληροφορικής. Ειδικότερα για την υγεία, προβλέπεται η βέλτιστη αξιοποίηση, κατά την ανάπτυξη των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, των υποδομών της Interamerican στην υγεία: του δικτύου υγείας, των ιδιόκτητων μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και νοσηλείας και των υποδομών άμεσης ιατρικής βοηθείας και φροντίδας ατυχήματος.

Οι φάσεις ανάπτυξης του προγράμματος κλιμακώνουν το έργο, από τη συνθήκη των ομάδων εργασίας, το mentoring και την εξοικείωση με τεχνικές δημιουργικότητας (πρώτη φάση) μέχρι την κατανόηση και τον σχεδιασμό των βασικών στοιχείων του επιχειρηματικού μοντέλου και της υπηρεσίας (δεύτερη φάση) και την υποστήριξη της υλοποίησης των ιδεών που θα προκριθούν (Τρίτη φάση), στο πλαίσιο του αντικειμένου του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εύλογα, η συνεργασία είναι αμοιβαίου οφέλους και σημαντικής αξίας για την πρακτική εμπειρία των νέων ανθρώπων που θα συμμετάσχουν. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό για νέους (έως 35 ετών) που διαθέτουν γνώσεις τεχνολογίας και επιχειρηματικό πνεύμα και θέλουν να αναπτύξουν ικανότητες σχεδίασης και υλοποίησης καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, καθώς και την online αίτηση συμμετοχής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idea.aueb.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: