Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Μαρία Αλιφέρη διδάσκει Υποκριτική και Ψυχόδραμα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 04/01/2022

Οργανώνει κυριακάτικα απογευματινά στο ‘Θέατρο των Αλλαγών’ από τις 9/1 έως τέλος Μαρτίου διδάσκοντας διαδικτυακά για όλες τις ηλικίες

Τ/Π |> Το λαμπερό αστέρι του Θεάτρου και της Τηλεόρασης, δεν έπαυσε να λάμπει, αν και πέρασαν τα χρόνια… Από το «Σας αγαπώ» με τα «Τετράγωνα των Αστέρων» και τους μοναδικές ερμηνείες σε θεατρικές υπερπαραγωγές, τώρα παραμένει στο μετερίζι με την ιδιότητα της δασκάλας, χωρίς βέβαια να έχει εγκαταλείψει το «σανίδι». Ναι, πρόκειται για τη Μαρία Αλιφέρη!

Στο πλαίσιο μιας «περιοδείας» στο f/b ξεπρόβαλε στην οθόνη μια ανάρτηση από την Μαρία Αλιφέρη. Και γράφει:

…Αυτό το δημιουργικό ταξίδι δεν έχει τελειωμό! Συνεχίζουμε λοιπόν με το χειμωνιάτικό μας τρίμηνο στο Το Θέατρο των Αλλαγών από τις 9 Γενάρη μέχρι τέλος Μάρτη κάθε Κυριακή 18:00-20:00.

Οι συναντήσεις μας είναι διαδικτυακές και ανοιχτές για κάθε ηλικία. Μπορείτε να σπουδάσετε από όποιο μέρος της Ελλάδας ή του κόσμου. Όπως πάντα το μάθημά μας είναι Υποκριτική-Ψυχόδραμα.

Για πληροφορίες Θέατρο των Αλλαγών 210-5246833 και 210-5248251.

Ένα ζεστό ευχαριστώ στα “παιδιά μου” του φθινοπωρινού τριμήνου, για όλα όσα μοιραστήκαμε, για όλα όσα καταφέραμε. Πολύτιμα και ξεχωριστά!

Θυμίζω στους… Φθινοπωρινούς, ενημερώνω τους… Χειμωνιάτικους!

Υποκριτική-Ψυχόδραμα

Το ένα και χρειάζεται και χρησιμοποιεί το άλλο: και τα δυο είναι σκηνική δράση. Και τα δυο απαιτούν και εξασκούν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τον αυθορμητισμό, το αληθινό. Ασκούν την ικανότητα να συναντώ τους άλλους, να είμαι παρών στο εδώ και το τώρα, να είμαι νοήμων, να μπορώ εύκολα να αντιστρέφω ρόλους με τον άλλον. Και με τα δυο εξερευνούμε τις σκοτεινές αθέατες πλευρές του ρόλου-εαυτού, τις ανακαλύπτουμε, τις εκφράζουμε, τις επικοινωνούμε. Αποτέλεσμα; συμφιλιωνόμαστε και με τον εαυτό και με τον ρόλο. Έτσι, ξεπερνώντας τα όρια ανάμεσα σε εμάς και την σκιά μας, αγγίζουμε την πεμπτουσία του θεάτρου: κάθαρση-ίαση.

Υ/Γ: Σύγχρονες θεατρικές κατευθύνσεις που ενεργοποιούνται στο ψυχόδραμα, είναι το σωματικό θέατρο του Γκροτόφσκι, το φτωχό θέατρο του Μπρεχτ και το ανθρωπολογικό θέατρο του Εουτζένιο Μπάρμπα.

Υ/Γ.2: Και μην ξεχνάτε ότι η Τέχνη είναι Έρωτας (θέλει πάθος, αφοσίωση, έμπνευση… και χίλια άλλα που τα ξέρουμε οι ερωτευμένοι…).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: