Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ούτε κουβέντα για να δοθεί χώρος για γήπεδο του Εθνικού στο Ειρήνης-Φιλίας

Χωρίς κατηγορία στις 04/08/2015

Συνάντηση “γνωριμίας και συνεργασίας” του περιφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη και του νέου προέδρου του νέου δ.σ. του ΣΕΦ Νίκου Ιωαννίδη, έγινε σήμερα Τρίτη 4/8, με κύριο θέμα την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου με έργα αναβάθμισης.

Ενώ έγινε αναφορά σε αθλητικά σωματεία και σε άλλους φορείς, για τον Εθνικό Πειραιώς δεν ακούστηκε κουβέντα! Και είναι να απορεί κανείς, για ποιό λόγο να αντιμετωπίζεται έτσι η ιστορική πειραϊκή ομάδα, για την οποία κάποιοι τελευταία εκφράζουν το ενδιαφέρον τους. Ένα ενδιαφέρον όμως που μένει στα λόγια, λες και δείχνεται μεγαλοθυμία για την αγαπημένη θρυλλική ομάδα του Πειραιά, η οποία ξαφνικά βρέθηκε εξόριστη από το γήπεδό της -το στάδιο Καραϊσκάκη. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία… Προς το παρόν ο Εθνικός περιμένει πότε οι ιθύνοντες θα ενδιαφερθούν για να του παραχωρήσουν έναν χώρο για να δίνει τους αγώνες του. Ας δούμε τι ειπώθηκε στη συνάντηση “γνωριμίας και συνεργασίας” των κ.κ. Γαβρίλη και Ιωάννου…

Λοιπόν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα και τα προβλήματα που σχετίζονται από την παραχώρηση του περιβάλλοντος χώρου στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να διευθετηθεί το ζήτημα αυτό, με την επιστροφή της χρήσης  του περιβάλλοντος χώρου στην αρμοδιότητα της διοίκησης του ΣΕΦ.

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη χρήση των υφισταμένων αθλητικών εγκαταστάσεων από αθλητικά σωματεία, φορείς και κοινό και την ανάγκη να δρομολογηθούν το ταχύτερο δυνατόν παρεμβάσεις και έργα αναβάθμισης, ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού τους.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν και τα θέματα αποκατάστασης των ζημιών που έχουν προκληθεί στον περιβάλλοντα χώρο, της καθαριότητας, του ευπρεπισμού, της φύλαξης, της απόδοσης του χώρου εκ νέου στο κοινό και στην αθλητική οικογένεια των σωματείων και των συλλόγων του Πειραιά.

Κοινός στόχος αποτελεί να κερδηθεί ξανά ο χώρος, με τη δημιουργία ενός ασφαλούς και ελκυστικού περιβάλλοντος που θα προσελκύσει εκ νέου, αφενός τους κατοίκους και  τους επισκέπτες, αποτελώντας έναν πολυδύναμο χώρο αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου και αφετέρου το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε χρήσεις ήπιες και συμβατές με το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του χώρου.

Ο κ. Γαβρίλης επανέλαβε το πάγιο και σταθερό ενδιαφέρον της Περιφέρειας για το συγκρότημα του ΣΕΦ και τη δέσμευσή της να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο κ. Ιωαννίδης ενημέρωσε ότι η νέα διοίκηση έχει ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες μελέτες και ενέργειες για την άρση, το ταχύτερο δυνατόν των προβλημάτων που έχουν διαπιστωθεί.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνάντησή τους στο τέλος του Αυγούστου, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να αναπτύξουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα βάλει οριστικά τέλος  στην εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: