Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έφυγε από τη ζωή ο “σκληρός” με την ευαίσθητη καρδιά…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 24/08/2021

Ο Ανέστης Βλάχος πέρασε στην αιωνιότητα σε ηλικία 87 ετών, μετά από μία ουρολοίμωξη – Ποια ήταν η καριέρα του σε θέατρο, σινεμά, tv

|> Τελικά ο Ανέστης Βλάχος δεν άντεξε… Μια ουρολοίμωξη τον είχε στείλει στα τέλη Ιουλίου στον “Ευαγγελισμό” αλλά μετά από περίπου ένα μήνα ο δημοφιλής ηθοποιός δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Την κατάσταση της υγείας του είχε περιγράψει ο γιός του Ηρακλής και είχε αναρτηθεί στον Τ/Π (ΕΔΩ) . Ο Ανέστης Βλάχος, που έφυγε στα 87 του, όσο “σκληρός” κι αν έδειχνε στην οθόνη, τόσο “ψυχούλα” ήταν στην κοινωνική ζωή του. Σεμνός, απλός, ειλικρινής, αξιοπρεπής.

Είχε γεννηθεί στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934. Οι γονείς του ήταν γεωργοί στο επάγγελμα. Ο παππούς του, Φίλιππος, ήταν Μακεδονομάχος και ο πατέρας του, Ηρακλής, σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Εγκαταστάθηκε στην Καλλιθέα το 1946 και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου Σταυράκου, όπου είχε συμμαθητή τον Κώστα Καζάκο και άλλους. Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του.

Τη χρονιά της αποφοίτησής του, ο Ανέστης Βλάχος ξεκίνησε την καριέρα στον κινηματογράφο παίρνοντας μέρος στην πρώτη ταινία του Ν. Κούνδουρου «Μαγική Πόλις». Το 1956 συμμετείχε σε δύο ακόμα από τις σημαντικότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, «To Κορίτσι με τα Μαύρα» του Μ. Κακογιάννη και στο «Δράκο» του Ν. Κούνδουρου.

Είχε λάβει μέρος σε περισσότερες από 90 ταινίες. Είχε κερδίσει τιμητικές διακρίσεις στο ΦΕΚΘ το 1966 και το 1974, για τις ερμηνείες στις ταινίες «Με τη Λάμψη στα Μάτια» και «Κιέριον» αντίστοιχα. Επίσης κέρδισε τιμητική διάκριση για την ερμηνεία στην ταινία του Κ. Μανουσάκη «Ο Φόβος» στο Φεστιβάλ Τυνησίας το 1966.

Ερμήνευσε χαρακτηριστικούς δεύτερους ρόλους, ενσαρκώνοντας συνήθως τον τύπο του «σκληρού» – «κακού». Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο «Θάψτε τους νεκρούς» (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, ύστερα από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αυτόπτης μάρτυρας». Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: