Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο ανασχηματισμός και τι περιμένει τώρα ο προβληματισμένος κόσμος της αγοράς

FLASH στις 15/06/2024

Οι μικρομεσαίοι επιθυμούν  η κυβέρνηση να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα

Βασίλης Κορκίδης* |> Ο βασικός στόχος κάθε νέου κυβερνητικού σχήματος είναι η εμπέδωση ενός καλύτερου κοινωνικού και οικονομικού κλίματος για τους πολίτες και η καθιέρωση ενός δίκαιου και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ώστε να μπορέσουν να αναδειχθούν πρωτοβουλίες μικρομεσαίων, ικανές να ενισχύσουν την βιωσιμότητα, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Η βελτίωση εκείνων των παραμέτρων που επηρεάζουν το οικονομικό κλίμα και αντανακλούν στην καθημερινότητα των πολιτών απαιτεί γρήγορους, αλλά, κυρίως, προσεκτικούς χειρισμούς για να αλλάξει το μείγμα και η κατάσταση της ελληνικής πραγματικότητας προς το καλύτερο.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι σημαντικές και ουσιαστικές, όταν δεν ανακυκλώνουν παλιά υλικά, όταν διορθώνουν λάθη και όταν αποκαθιστούν αδικίες. Ο κόσμος της αγοράς είναι δικαιολογημένα προβληματισμένος, αλλά με μεγάλη διαφορά αναγνωρίζει την προσπάθεια του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα οριστικά και αμετάκλητα από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά πως μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους δεν υπάρχουν, αλλά ας μην μας διαφεύγει το γεγονός πως η προσμονή και η υπομονή κάποτε εξαντλούνται. Όσο για τον ανασχηματισμό, σαφώς και είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού, ο οποίος ποτέ δεν αποφασίζει εν θερμώ, αλλά σταθμίζει όλα τα δεδομένα που εκείνος σίγουρα γνωρίζει καλύτερα.

Θεωρώ πως ο ήπιος ανασχηματισμός δεν εστιάζει στην αλλαγή κατεύθυνσης της κυβέρνησης, είτε προς τα δεξιά, είτε προς το κέντρο, αλλά απαντά στο ερώτημα πόση ακόμη διεύρυνση αντέχει και πόσους επισκέπτες χωράει το κυβερνόν κόμμα. Πιστεύω πως ο συγκεκριμένος ανασχηματισμός είναι περισσότερο ένα alarm «112» από τον Πρωθυπουργό στο κυβερνητικό επιτελείο, μετά και την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, ώστε να προσέξει περισσότερο τη κοινωνία και να τρέξει γρηγορότερα την οικονομία. Το ζητούμενο δεν είναι ποιοι ήρθαν και ποιοι έφυγαν από τα υπουργεία, αλλά πώς όλοι μαζί θα συνθέσουν και θα συνδυάσουν δυνάμεις για να ολοκληρώσουν το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης τα επόμενα τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας.

Εκ μέρους του δ.σ. του Ε.Β.Ε.Π., ευχαριστώ όλους τους απερχόμενους για τη συνεργασία, εύχομαι καλή επιτυχία στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και καλή δύναμη σε αυτούς που συνεχίζουν στο ίδιο ή άλλο υπουργείο. Οι μικρομεσαίοι, σίγουρα, επιθυμούμε βελτιώσεις και περιμένουμε, από το νέο κυβερνητικό σχήμα, περισσότερα και γρηγορότερα!

(*) Ο κ. Βασ. Κορκίδης είναι η πρόεδρος Ε.Β.Ε.Π. και Π.Ε.Σ.Α.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: