Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο δήμαρχος σε εκδηλώσεις για τα παιδιά του “Αργώ” και των Βρεφονηπιακών

Χωρίς κατηγορία στις 18/06/2015

Κοντά στα παιδιά βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Πειραιά και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις. Η μία ήταν η καλοκαιρινή γιορτή του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ», που πραγματοποιήθηκε στον αύλιο χώρο του Σωματείου και η άλλη στο Βεάκειο και στην καλοκαιρινή γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου.
Αναλυτικά….
Τα παιδιά του σωματείου «Αργώ» συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας θεατρική παράσταση με θεματολογία από το βιβλίο «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην ετήσια γιορτή του Σωματείου «Η Αργώ». Πρόκειται για ένα Σωματείο, το οποίο τιμά την πόλη μας, τους ναυτικούς, τη ναυτοσύνη, τη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα. Έχει μια μεγάλη ιστορία και παράγει σπουδαίο έργο για τα παιδιά τα οποία φιλοξενεί. Η παράσταση που παρακολουθήσαμε ήταν εξαιρετική και τη χαρήκαμε όλοι. Τα παιδιά, προσέφεραν μια πολύ όμορφη παράσταση, με χαμόγελό, με κίνηση, με θεατρικότητα, με διάθεση. Αξίζουν συγχαρητήρια και στα παιδιά και στη Πρόεδρο του «Αργώ» κα Παπαστελιανού, η οποία κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Εκφράζω τον σεβασμό μου και τον θαυμασμό μου για το έργο που παράγει. Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των περιορισμένων δυνατοτήτων του, θα είναι πάντα στο πλάι τους. Θέλουμε να βοηθήσουμε από την πλευρά μας, ώστε να συνεχίσει το έργο της η «Αργώ» και να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα για τα παιδιά».

Η πρόεδρος του σωματείου Δέσποινα Παπαστελιανού, είπε:
«Είναι μια εκδήλωση για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά παρουσιάζουν ένα σκετς και αισθανόμαστε υπερήφανοι που μπορούν αυτά τα παιδιά να γίνουν πρωταγωνιστές σε μια θεατρική παράσταση. Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, όμως με εσάς όλους στο πλευρό μας, και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έχει κάνει πολλά για τα παιδιά μας, αλλά και με τη βοήθεια των δωρητών, σταθήκαμε ξανά στα πόδια μας».

Στο Βεάκειο…

Εξ άλλου, στην καλοκαιρινή γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου ο δήμαρχος Πειραιά, στον χαιρετισμό του, επισήμανε:
«Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, σε αυτή την ημέρα γιορτής για τα παιδιά. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα προβλήματα στη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών. Παρά τις προσπάθειες και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κας Ζηλάκου, των ανθρώπων του Δήμου και κυρίως των υπευθύνων των Βρεφονηπιακών Σταθμών που δουλεύουν και υπερβάλλουν εαυτούς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Αυτό που μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον, είναι ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς, τα οποία είναι πολλά. Έλλειψη προσωπικού στην κάθε ειδικότητα, προβλήματα σε κτιριακές υποδομές και σε χώρους που δεν είναι κατάλληλοι για να στεγάσουν τα παιδιά. Τα γνωρίζουμε όλα και ξέρω ότι μπορεί να σκέφτεστε ότι μας επιλέξατε για να τα λύσουμε. Και έτσι είναι. Καταβάλλουμε προσπάθειες στο ευρύτερα δύσκολο περιβάλλον που βιώνει η Ελλάδα. Αν προχωρήσουμε ως χώρα, θέλω να πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα βελτιωνόμαστε. Έχω κι εγώ δύο μικρά παιδιά, έχω ίδιες ευαισθησίες με εσάς. Για θέματα που αφορούν στα παιδιά μας, να είστε σίγουροι πως θα κινηθούμε ενωμένοι όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Δεσμεύομαι και σε εσάς και στα παιδιά ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία Ζηλάκου στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, είπε:
«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα εδώ κοντά σας. Πριν λοιπόν παραχωρήσω τη σκηνή, στους μικρούς πρωταγωνιστές της ζωής μας, θα ήθελα να σας μιλήσω από καρδιάς. Μετά την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο του Πειραιά, μου ανατέθηκε, πριν από 9 μήνες, ένα εξαιρετικά ευαίσθητο κομμάτι, το κομμάτι των Βρεφονηπιακών Σταθμών στο Δήμο μας και ευχαριστώ πολύ το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.
Μετά από μία μεταβατική περίοδο προσαρμογής στο περιβάλλον των Βρεφονηπιακών Σταθμών, ξεκινήσαμε να βαδίζουμε με βήματα σταθερά, μεθοδευμένα και στοχευμένα, παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε.
Προσπαθήσαμε να συμβάλουμε στην αναβάθμιση και τη σύγχρονη λειτουργία των υπηρεσιών που παρέχονται στα παιδιά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των οικογενειών τους.
Στόχος μας είναι η προώθηση και η στήριξη δράσεων για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και για τη διαρκή επιμόρφωση του εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και της ενδυνάμωσης του γονεϊκού ρόλου από εξειδικευμένους επιστήμονες και άρτια καταρτισμένους Παιδοψυχολόγους, Λογοπεδικούς, Παιδιάτρους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, προγραμματίσαμε και διοργανώσαμε: Επιμορφωτικά σεμινάρια για το προσωπικό, Σεμινάριο Α ‘ Βοηθειών για τους γονείς, διαλέξεις στη Δημοτική Πινακοθήκη,εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις σε συνεργασία με φορείς για τα παιδιά και τους γονείς, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις, αποκριάτικες εκδηλώσεις και τις καλοκαιρινές μας γιορτές στο Βεάκειο».

>> Η προγραμματισμένη για σήμερα 18/6 εκδήλωση στο Βεάκειο, αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/6.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: