Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μπήκε σκούπα… για εξωραϊσμό της πλατείας Φρεαττύδας

Χωρίς κατηγορία στις 25/05/2021

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει τις επιχειρήσεις καθαρισμού σε κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου να είναι ο Πειραιάς καθαρός…

|> Συνεργεία από την υπηρεσία καθαριότητας βρέθηκαν στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα και συγκεκριμένα στην πλατεία Φρεαττύδας, στον χώρο πάνω από το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, όπου πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού.

Καθάρισαν και έπλυναν την πλατεία, τα πεζοδρόμια, τους κάδους, αφαίρεσαν γκράφιτι, προχώρησαν σε καθαρισμό και βάψιμο σε τοιχία, προστατευτικά κάγκελα και γενικότερα σε όλους τους χώρους γύρω από την πλατεία.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η προσπάθειά μας για έναν πιο καθαρό Πειραιά συνεχίζεται καθημερινά με στοχευμένες επιχειρήσεις σε πλατείες, πεζόδρομους, πάρκα στο κέντρο και στις γειτονιές. Η εικόνα της πόλης είναι αισθητά βελτιωμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφησυχάζουμε.  Για τον λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε, έχοντας ως κύριο μέλημα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και προκειμένου ο Πειραιάς να είναι όσο γίνεται περισσότερο μια καθαρή, όμορφη και λειτουργική πόλη. Ωστόσο, όπως έχω ξαναπεί για να έχουν νόημα και κυρίως διάρκεια οι παρεμβάσεις του Δήμου, πρέπει να εκλείψουν τα φαινόμενα βανδαλισμού, τα οποία δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν στην πόλη μας. Πρέπει να καταστεί σαφές πως οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε τη δημοτική μας περιουσία, προκειμένου να διατηρηθεί ο Πειραιάς σε ένα καλό επίπεδο».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, είπε: «Είναι μία περιοχή η οποία έπρεπε να πλυθεί και να εξωραϊστεί, καθώς υπάρχουν συνάνθρωποί  μας που δεν σέβονται τον δημόσιο χώρο. Είχαν βάψει με γκράφιτι και συνθήματα όλα τα τοιχία περιμετρικά της  πλατείας και της μαρίνας, οπότε κρίθηκε αναγκαία αυτή η παρέμβαση».  Κλείνοντας ο κ. Ρέππας σημείωσε: «Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις δράσεις καθαριότητας στον Πειραιά, εντατικοποιώντας τις προσπάθειές μας, προκειμένου να διατηρήσουμε την πόλη μας όσο γίνεται πιο καθαρή».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: