Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο ευγενικός και ανεκτικός κ. Καμμένος στο “κιτς” για τους Σαλαμινομάχους

FLASH στις 05/10/2015

Το χαλί και το… χάλι!

Υπάρχουν «πολιτισμικά» γεγονότα, που όσος χρόνος και αν περάσει μένουν ανεξίτηλα, καθώς η ποσότητα του «κιτς» που παρουσιάζουν είναι για… βατόμουρα!

Ένα τέτοιο γεγονός ήταν και η απόπειρα του δήμου Σαλαμίνας για να οργανώσει εκδηλώσεις για την 2.495ή επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, που ήταν μία από τις σημαντικότερες συγκρούσεις της αρχαίας Ελλάδας με τους βαρβάρους και αποτέλεσε την αρχή του τέλους της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα και την κατάκτηση της Δύσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν με πλήρη επισημότητα, στο… περίπου εκείνης της χουντικής «Αρετής των Ελλήνων», με προσκεκλημένους τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, τον βουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Τραγάκη και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο.

Η αντιμετώπιση της εν λόγω εκδήλωσης από τα ΜΜΕ, υπήρξε επιεικής και η όποια αυστηρότητα αφορούσε την παρουσία του Πάνου Καμμένου. Αλλά πού να ήξερε ο καημένος ο υπουργός πόσο… χάλι ήταν η κατάσταση και σε τι… χαλί θα πατούσε; Ας πρόσεχε…

Ας δούμε πώς αντιμετωπίζεται η όλη υπόθεση από σχολιογράφο του Τ/Π…

Ο ευγενικός
και ανεκτικός
κ. Πάνος Καμμένος

Η παρουσία του κ. Καμμένου στην Σαλαμίνα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Ανέτρεψε όλα τα κακόβουλα σχόλια σε σχέση με τον πληθωρικό χαρακτήρα του και αποκάλυψε έναν πολύ ευγενικό, ανεκτικό και συγκαταβατικό άνθρωπο, που με στωικότητα υπέμεινε όλη αυτήν την παρωδία που παρουσίασε ως γιορτή ο δήμος Σαλαμίνας, προκειμένου να τιμήσει τους Σαλαμινομάχους.

Απ΄ την πολλή χαρά του ο δήμος του ιστορικού-ανιστόρητου νησιού δεν ήξερε τι να πρωτοπαρουσιάσει. Τί σημαίες, τι λάβαρα, τι χλαμύδες, τι στολές, τι συνθήματα! Άλλα άσχετα και άλλα κακόγουστα. Κρίμα!

Βέβαια, υπάρχει μια πιθανότητα ο κ. Καμμένος να μην αντέδρασε, έχοντας συγκλονιστεί από τον πρωτοφανή αχταρμά, υπομονεύοντας να δει μέχρι πού θα φτάσει όλη αυτή η ηλιθιότητα!

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι η ανοησία δεν έχει μέτρο. Σε αυτό το πλαίσιο δεν του ήταν τίποτα να περπατήσει στις παλέττες που αν τουλάχιστον δεν τσιγκουνευόντουσαν το φάρδος του «χαλιού», το θέαμα θα ήταν κάπως πιο αξιοπρεπές. Λέμε τώρα…

Ας ευχηθούμε του χρόνου οι άσχετοι «ειδήμονες» του νησιού, αφού ενημερωθούν για την σπουδαιότητα της ιστορικής ναυμαχίας, να τιμήσουν τους ηρωικούς Σαλαμινομάχους με λιγότερες φανφάρες, απλά και καλόγουστα, πιο σεμνά και όπως τους αρμόζει, γιατί μπορεί ο επίσημος που θα κληθεί να παραστεί (ευχόμαστε να είναι πάλι ο κ. Καμμένος) μόλις δει όλα αυτά, ούτε καν να πλησιάσει, αρνούμενος να είναι μέρος αυτού του προσβλητικού, ανεπίτρεπτου «tableau vivant».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: