Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Κι αέρα στα πανιά σας!” για τους ιστιοπλόους των Ολυμπιακών!

ΕΛΛΑΔΑ στις 30/06/2021

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς τίμησε όλα τα μέλη της Ολυμπιακής ιστιοπλοϊκής ομάδας, λίγο πριν “πετάξουν” για το Τόκυο

|> Η οικογένεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς έδωσε τις ευχές της, στα μέλη της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λίγες ημέρες πριν μπουν στο αεροπλάνο για το ταξίδι στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Σε μία πολύ ζεστή εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΙΟΠ, Γιάννης Παπαδημητρίου μαζί με τα μέλη του δ.σ. υποδέχθηκαν όλους τους ιστιοπλόους της Ολυμπιακής ομάδας στο εντευκτήριο του ομίλου. Η “χρυσή” Ολυμπιονίκης Αιμιλία Τσουλφά με την Αριάδνη Σπανάκη, οι “χάλκινοι” Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, ο Ολυμπιονίκης Βύρωνας Κοκκαλάνης, ο Γιάννης Μιτάκης, η Βασιλεία Καραχάλιου και η Κατερίνα Δίβαρη αποδέχτηκαν την πρόσκληση και ήταν όλοι εκεί.

Και δεν ήταν μόνοι, καθώς είχαν προσκληθεί και οι προπονητές τους, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έχουν στην πορεία ενός αθλητή. Ο θρυλικός Ολυμπιονίκης Νικόλας Κακλαμανάκης για τον Βύρωνα Κοκκαλάνη, ο Μιχάλης Μηλαίος για τους Μάντη / Καγιαλή, ο Τόμας Έσεζ για τη Βασιλεία Καραχάλιου και ο Ζαν-Μαρκ Φάντης για την Κατερίνα Δίβαρη ήταν στην όμορφη εκδήλωση. Μοναδικός απών για αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Ανδρέας Παπαδόπουλος προπονητής των Σπανάκη / Τσουλφά.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, ήταν όταν όλοι οι παριστάμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προέδρου, Γιάννη Παπαδημητρίου στην ιδέα του να δημιουργήσει μία χειροποίητη ελληνική Σημαία για κάθε ιστιοπλόο και έγραψαν τις ευχές τους ενόψει Τόκιο, ώστε εάν έρθει η πολυπόθητη στιγμή του μεταλλίου, οι ιστιοπλόοι να ανέβουν στο βάθρο με τη γαλανόλευκη που θα έχουν πάρει από τον ΙΟΠ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας ο πρόεδρος, Γιάννης Παπαδημητρίου είπε: «Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς είναι το σπίτι όλων των ιστιοπλόων, εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι λοιπόν και εμείς οι συνεχιστές αυτής της Ολυμπιακής ιστορίας του ομίλου, συγκεντρώσαμε όλη την Ολυμπιακή ομάδα στο σπίτι τους, με τις οικογένειες, προπονητές, φίλους και τους χορηγούς τους. Ευχόμαστε σε όλη την ομάδα καλή επιτυχία και να ζήσουν αυτή την ιδιαίτερη στιγμή όσο καλύτερα μπορούν και να είναι σίγουροι ότι το μετάλλιο θα έρθει! Εδώ θα είμαστε και πάλι να γιορτάσουμε την επιστροφή τους με τις σημαίες μας ως ενθύμιο. Ζήστε το!».

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Στέλιου Μπόνα που πριν από λίγες ημέρες έγινε επίτιμο μέλος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, δίνοντας μία ευχή με ιδιαίτερη βαρύτητα. Να σημειώσουμε ότι διεκδικεί μία θέση στο Βιβλίο Γκίνες ως “Μεγαλύτερος σε ηλικία εν ενεργεία ιστιοπλόος που αγωνίζεται σε μεγάλους αγώνες”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: